Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Požiar bytovky v Krasňanoch vyhnal večer ľudí na ulicu. Plamene si ako prvé mali všimnúť deti
Zdielať na

Požiar bytovky v Krasňanoch vyhnal večer ľudí na ulicu. Plamene si ako prvé mali všimnúť deti

KRASŇANY / Pred požiarom šíriacim sa z bytu na prvom poschodí v nedeľu utekali obyvatelia celého paneláka v Krasňanoch. Obrovské plamene si podľa informácií redaktorky Ivety Marešovej ako prvé všimli deti. V nemocnici skončili dvaja ľudia.

V horiacej bytovke mali kopu roboty profesionáli, ale i dobrovoľní hasiči. "Ja som kúpala mladšieho syna a zraz pribehol starší, že nech beriem Miška, lebo horí v bytovke," vraví miestna obyvateľka. 

Plamene najprv zachvátili byt na prvom poschodí, potom sa rozšírili na byt nad ním, a aj ďalej.  Ľudia rýchlo vybiehali von zo zadymeného domu Vzápätí dorazili na miesto požiaru dobrovoľní hasiči. "Do toho bytu sa v podstate nedalo vojsť bez dýchacej techniky, nakoľko tam bol toxický dym a veľké sálavé teplo,"  vraví veliteľ zásahu dobrovoľných hasičov Marián Hliník. 

"Jedna osoba bola zranená, druhá v miernom šoku, boli odovzdané posádke záchrannej služby," informoval krajský riaditeľ hasičov Jaroslav Kapusniak. 

Oheň lokalizovali za hodinu, ale aj potom hasiči prezerali byty. Vzhľadom na rozsiahle škody sa bude príčinou požiaru zaoberať expertízna skupina ministerstva vnútra.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy