Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
V bratislavskej mestskej časti Karlova Ves sa ozývali výstrely, podozrivý muž chcel utiecť polícii
Zdielať na

V bratislavskej mestskej časti Karlova Ves sa ozývali výstrely, podozrivý muž chcel utiecť polícii

BRATISLAVA / Bratislavskou mestskou časťou Karlova Ves sa v nedeľu večer ozývali policajné výstrely. Podozrivý muž sa totiž snažil utiecť nebezpečnou jazdou po chodníku. Dôvody na útek mal podľa informácií Juraja Hajdina hneď dva. Už dávno mal sedieť vo väzení a v aute navyše ukrýval drogy.

Bratislavskí policajti boli v nedeľu, krátko pred deviatou hodinou večer, privolaní na parkovisko na Majerníkovej ulici. Po ich príchode z miesta odchádzal vodič na osobnom aute.

V momente, keď spozoroval hliadku, pridal a chcel im ujsť po chodníku. Policajti vodiča prostredníctvom megafónu vyzvali, aby zastavil, ale on ich odignoroval. Svojou nebezpečnou jazdou ohrozoval chodcov a poškodil dopravné značky.

Policajti vystrelili varovný výstrel do vzduchu, ale ani na ten vodič nereagoval a pokračoval v divokej jazde. "Hliadka opäť za dôsledného dodržania zákonných podmienok použila služobnú zbraň, zasiahla a poškodila unikajúce vozidlo. Po zastavení vozidla bolo zistené že vodičom bol 48-ročný vodič a spolujazdkyňou 27-ročná žena," priblížil hovorca KR PZ Bratislava Michal Szeiff. 

Auto po streľbe zostalo nepojazdné a skončilo na autobusovej zastávke. Avšak nemuselo sa to skončiť streľbou a poškodením auta a ďalších vecí, keby sa vodič nepokúšal ujsť pred políciou. 

Dôvodov pre útek mal viacero 

​Po zastavení auta policajti zistili, prečo ignoroval ich príkazy. Na 48-ročného vodiča bol vydaný príkaz na dodanie do výkonu trestu odňatia slobody, avšak do výkonu trestu nenastúpil.

Ďalším dôvodom pre útek bolo, že si za volant sadol aj napriek tomu, že mu bol pred časom uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá. A aby toho nebolo málo, v aute mali so spolujazdkyňou drogy.

Obaja skončili v policajnej cele. Pri naháňačke sa nikto nezranil. Tentoraz sa už zadržaný muž spravodlivosti nevyhne. Niekoľkoročný pobyt za mrežami mu niektorí z trestných činov určite zaručí.

Policajná naháňačka sa skončila medzi domami: Auto pristálo na múriku: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy