Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tragická nehoda v Bratislave. Vodič MHD zrazil 57-ročnú chodkyňu
Zdielať na

Tragická nehoda v Bratislave. Vodič MHD zrazil 57-ročnú chodkyňu

BRATISLAVA / Pokračujeme tragickou nehodou v Bratislave. Chodkyňu, ktorá chcela prejsť na druhú stranu cestu spoza odchádzajúceho autobusu, zrazila linka prichádzajúca z opačnej strany.

K tragickej dopravnej nehode došlo okolo 21:00 večer medzi Devínskou Novou Vsou a Lamačom. Podľa informácií TV JOJ 57-ročná chodkyňa odprevadila známeho na autobus a chcela prejsť mimo priechodu pre chodcov na druhú stranu cesty na zastávku MHD, ktorá je na znamenie.

Vodič linky 21. už nedokázal zrážke zabrániť. Chodkyňa mu totiž do dráhy jazdy vybehla do protismeru spoza odchádzajúceho autobusu. "Na miesto boli privolaní záchranári. Žena zraneniam na mieste podľahla, lekár konštatoval smrť. Pri nehode sa zranila aj ďalšia žena tú utrpela zlomeniu ruky a bola prevezená do nemocnice," informuje hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. 

Kolos do ženy narazil pravou prednou časťou. Žene chýbali doslova centimetre a vyviazla by bez akýchkoľvek zranení. S Ľahkými poraneniami skončila aj jedna z cestujúcich, ktorá sa udrela pri šoférovom prudkom brzdení. Vodič mestskej hromadnej dopravy bol po tejto tragickej udalosti v šoku. Na miesto preto prišla aj psychologička.  "Denné aj nočné linky boli až približne do pol 1 v noci presmerované cez ostatné komunikácie. Dopravný podnik by chcel požiadať cestujúcich, chodcov ostatných účastníkov premávky aby si dávali pozor a dbali na svoju bezpečnosť," uviedol hovorca dopravného podniku Matej Michlík. 

Policajti dokumentovali nehodu do neskorých nočných hodín. "Vykonaná dychová skúška u vodiča požitie alkoholických nápojov nepreukázala. Presné príčiny, okolnosti ako aj miera zavinenia tejto dopravnej nehody sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania. V tejto súvislosti poverený príslušník začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," informovala policajná hovorkyňa Veronika Slamková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy