Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V košickom sídle bývalej poisťovne Rapid Life zasahovali policajti. V objekte mali nájsť rádioaktívny materiál
Zdielať na

V košickom sídle bývalej poisťovne Rapid Life zasahovali policajti. V objekte mali nájsť rádioaktívny materiál

KOŠICE / V bývalej budove radiologického ústavu v Košiciach na Grabiarskej ulici našli nebezpečné látky. Prípadom sa okamžite začala zaoberať polícia a vyšetrovací tím.

"Policajti vykonali potrebné prvotné úkony, miesto zabezpečili a privolali policajných envirošpecialistov a ďalších odborníkov, ktorí zaistení materiál podrobia expertíznemu skúmaniu," informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Bárdyová.  Podľa našich informácii by malo ísť o rádiologické nuklidy a kobalt, ktoré boli nájdené v trezore na prízemí ešte za čias rádiologického ústavu. V budove v minulosti sídlila aj poisťovňa. Zamestnanci ani len netušili, že v priestoroch kde pracovali, sa môže nachádzať takéto potenciálne nebezpečenstvo.

"V živote by nikoho z nás nenapadlo, že v podstate sa tam niečo také môže nachádzať, takže ja sa teraz cítim ohrozená a nie len ja, ale všetci moji ľudia, ktorí tam týždne pracovali, ktorí preberali tie doklady a vôbec sme nevedeli, že sme v takom nebezpečnom prostredí," vyjadrila sa správkyňa Rapid Life Irena Sopková.

"Už v tejto chvíli však môžeme povedať, že nehrozí žiadne nebezpečenstvo ani ohrozenie obyvateľstva. Viac informácii poskytneme, keď to procesná situácia dovolí," informovala ďalej hovorkyňa policajného prezídia Denisa Bárdyová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy