Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Martin (36), ktorý strieľal na diskotéke, sa postavil pred súd. Ku tragédií, ktorú spôsobil, sa priznal
Zdielať na

Martin (36), ktorý strieľal na diskotéke, sa postavil pred súd. Ku tragédií, ktorú spôsobil, sa priznal

TRENČÍN, HOROVCE / V obci Horovce sa ozvala streľba. Na diskotéke vyčíňal 36-ročný Martin. Prišiel tam so zbraňou v ruke a spustil paľbu. 20- ročný Jakub zomrel na mieste, 22-ročný Martin o pár dní v nemocnici. Ďalší mladík utrpel ťažké zranenia. Tragédia sa stala vlani v júni a strelcovi teraz hrozí doživotie.

V sprievode po zuby ozbrojených kukláčov, spútaného na rukách aj na nohách – takto priviezli na okresný súd v Trenčíne 36-ročného Martina. Podľa obžaloby strieľal v júni minulého roka na diskotéke v Horovciach z nelegálne držanej zbrane. "Je mu kladené za vinu to, že dvoch mladých ľudí zastrelil, jedného postrelil a prišiel o obličku a štvrtý jeho besneniu unikol," vyjadril sa prokurátor Krajskej prokuratúry v Trenčíne. 

Páchateľa zadržali policajti po ôsmich hodinách v jednom z jeho bunkrov v lese. Najskôr tvrdil, že si na nič nepamätá a zobudil sa so zbraňou v ruke a zlým pocitom. "Neviem si to vysvetliť, bolo to agresívne správanie chlapa, ktorého som nikdy nevidel," vyjadril sa svedok Marcel.   "Motív sa objasniť nepodarilo," vysvetlil prokurátor. Obžalovaný toho veľa na dnešnom pojednávaní nepovedal.

Najdôležitejšiu vetu ale vyhlásil na začiatku. "Nepopieram skutok, ktorý mi je kladený za vinu," vyhlásil obžalovaný. 

 K besneniu na diskotéke sa priznal. Pozostalým poslal list, v ktorom sa im ospravedlnil. Prokurátor to však považuje za účelové. "Je to účelové, niekto mu to aj poradil. Keby sa chcem ospravedlniť príbuzným, tak začnem touto vetou," poznamenal prokurátor.  Pojednávanie bude pokračovať na budúci týždeň. Vypovedať majú znalci a padnúť by mal aj rozsudok. "Hrozí mu 20 až 25 rokov, alebo doživotie. My budeme žiadať doživotie," dodal prokurátor. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy