Skoro jasno
15°
Bratislava
Pri Muráni havaroval kamión, vysypalo sa 6 ton zemiakov
Zdielať na

Pri Muráni havaroval kamión, vysypalo sa 6 ton zemiakov

MURÁŇ / Neďaleko obce Muráň, v časti Dielik sa prevrátil poľský kamión, ktorý prevážal zemiaky. Úsek je prejazdný, kamión skončil mimo cesty. Premávku tam koordinujú policajti.

Po prejazde miernou zákrutou ťažký stroj rozkývalo. Vodič prešiel na nespevnenú krajnicu a zrútil sa do priekopy. Bola to sekunda. Cesta je nerovná a úzka. Kabína iba tesne minula strom. šofér vyviazol bez škrabanca. Kamión je úplne zničený. Vysypalo sa z neho 6 ton zemiakov. Náraz poškodil aj palivovú nádrž.  

Pri náraze do stromu poškodilo palivovú nádrž, bolo v nej viac ako 100 litrov nafty. Zasahovať museli aj hasiči, aby nebezpečné látky neunikli do pôdy.

"Pred našim príchodom tie pohonné hmoty vytečené, tie sme posypali sorbentom. Pod ventil sa dalo umiestniť zbernú nádobu a tým pádom sme tie ropné produkty odchytávali," opísal veliteľ zásahu Róbert Zacher. Úsek medzi Tisovcom a Muráňom o jednej popoludní úplne uzatvorili. Začali s vyťahovaním kamióna. 

Náves bol veľmi poškodený a zakliesnený v strome. Na vyťahovanie museli použiť aj žeriav, neobišlo sa to bez komplikácií. O tretej bol až úsek znova prejazdný. Kamión už ale jeho majiteľ opravovať nebude. Rozoberú ho na Slovenku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy