Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pátranie po nezvestnom mužovi sa skončilo tragicky, jeho telo vyplavila rieka Laborec
Zdielať na

Pátranie po nezvestnom mužovi sa skončilo tragicky, jeho telo vyplavila rieka Laborec

POVODIE LABORCA / Pátranie po nezvestnom 45-ročnom Csabovi z Ižkoviec sa skončilo po vyše týždni. Jeho telo vyplavila na hladinu rieka Laborec. Vo vode ho našiel služobný pes horských záchranárov. Presnú príčinu mužovej smrti určí až pitva.

45-ročný Csaba odišiel z domu ešte 21. mája a odvtedy sa rodine neozval. V deň jeho zmiznutia si ho pri rieke všimla rybárka. "Som ho videla, že tu bol opitý, párkrát spadol, postavil sa a išiel dozadu. Nevidela som, či sa vrátil naspäť alebo nie. Len potom som počula, že ho hľadajú," uviedla rybárka. 

Do pátrania po nezvestnom mužovi sa okrem hasičov a policajtov zapojili aj horskí záchranári. Rozdelili sa do skupín a prehľadávali okolie rieky Laborec. "Na túto akciu bolo nasadených osem psov horskej záchrannej služby. Rozdelili sme si sektory, mali sme nejaké indície," opísal záchrannú akciu garant služobnej kynológie Horskej záchrannej služby Zdeno Fedor. 

Pátracej akcie sa zúčastnili viaceré záchranné zložky. Nezvestnú osobu sa im podarilo nájsť už po niekoľkých hodinách. "Približne 600 metrov od nášho štábu bolo telo lokalizované psom, tak, samozrejme, sme potom privolali chalanov na vyprostenie tela z vody," upresnil Zdeno Fedor. "Nezvestná osoba bola v neprístupnom teréne, zachytená o konáre, asi štyri metre od brehu rieky," vysvetlil veliteľ zásahu z HaZZ Michalovce Peter Greško. 

Telo 45 ročného muža dostali na breh hasiči pomocou člna. Policajti okolie uzavreli páskami. Lekár mohol už len skonštatovať smrť."Obhliadajúci lekár na mieste nezistil známky cudzieho zavinenia a presnú príčinu smrti určí nariadená pitva," skonštatovala hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mésarová. 

Začiatkom mesiaca pritom pri neďalekej obci Ižkovce vyplavil Laborec aj telo ďalšieho muža: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy