Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Do predajne vošiel s tĺčikom na mäso a nožom. Polícii tvrdil, že bol hladný
Zdielať na

Do predajne vošiel s tĺčikom na mäso a nožom. Polícii tvrdil, že bol hladný

TRENČÍN/PARTIZÁNSKE / 56 mesiacov si zrejme posedí za mrežami mladý muž, ktorý lúpil v Partizánskom. Do predajne rýchleho občerstvenia vošiel s kuklou na hlave a na majiteľa vytiahol nôž. Tĺčik na mäso mal v rukáve. Zadržali ho policajti. Tvrdil im, že lúpil, lebo bol hladný.

Obžalovaný vyzbrojený nožom a tĺčikom na mäso sa rozhodol lúpiť v predajni rýchleho občerstvenia. "Zaklopal na dvere, otvoril mu majiteľ prevádzky, obžalovaný vošiel dnu, pričom mal na hlave natiahnutú kuklu a v ruke držal kuchynský nôž, ktorým zaútočil na majiteľa prevádzky," informuje hovorca krajského súdu Roman Tarabus. Nožom mal namieriť na krk a rameno majiteľa. 

"Ja som ho chcel iba vyplašiť, ja som mu dal 5 cm nôž od krku tupou stranou, aby som mu neublížil," vysvetľuje obžalovaný. 

Napadnutý muž spolu so svojim zamestnancom útočníka spacifikoval. Vzali mu nôž, tĺčik na mäso a odovzdali policajtom. "Mne išlo o jedlo, mňa to mrzí, keby to išlo, tak to odčiním," dodáva obžalovaný. 

Okrem toho, že bol podľa jeho slov hladný, pred útokom pil. V dychu mu namerali takmer dve promile. Sudca ho vzal do väzby a najnovšie rozhodoval o jeho ďalšom osude. "Obžalovaný na hlavnom pojednávaní vyhlásil, že je vinný zo spáchania skutku, povedal, že jeho konanie bolo skratové, nevie si to vysvetliť a ľutuje to," uviedol Tarabus. 

"Som bol hladný a som sa hanbil ísť si normálne pýtať, tak som to riešil takto," priznáva muž. Do Partizánskeho sa presťahoval z Banskej Štiavnice, aby tam začal nový život. To sa mu ale nepodarilo. Hrozilo mu 7 až 12 rokov za mrežami. Nakoniec mu pomohlo to, že sa priznal a oľutoval.

"Sudca obžalovanému za zločin lúpeže uložil nepodmienečný trest odňatia slobody v trvaní 56 mesiacov a tiež ochranné protialkoholické liečenie ambulantnou formou," potvrdil trest hovorca krajského súdu. 

Rozsudok ešte právoplatný nie je, obžalovaný aj prokurátor si nechali lehotu na zváženie, či podajú odvolanie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy