Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V osade pod Tatrami brutálne utýrali psov. Zvieratá ukrutne trpeli, jednému z nich chceli odrezať úd
Zdielať na

V osade pod Tatrami brutálne utýrali psov. Zvieratá ukrutne trpeli, jednému z nich chceli odrezať úd

Archívna reportáž

HUNCOVCE / Kežmarskí policajti začali trestné stíhanie vo veci surového týrania dvoch psov v osade v Huncovciach v okrese Kežmarok.

Československý kastračný program našiel v pondelok 18. mája v rómskej osade v Huncovciach dvoch nemeckých ovčiakov utýraných obzvlášť brutálnym spôsobom. Oba psy vážnym zraneniam podľahli.

Zvierací ombudsman preto podal vo veci trestné oznámenie. Odbor odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality úradu kriminálnej polície Prezídia policajného zboru okamžite kontaktoval predstaviteľov Československého kastračného programu v záujme bezodkladného zistenia skutkového stavu. Ako vo štvrtok informovala polícia na sociálnej sieti, policajti začali trestné stíhanie pre týranie zvierat.

Dobrovoľníci z Československého kastračného programu začiatkom týždňa pri návšteve osady objavili psa s veľkou otvorenou sečnou ranou na chrbte. Pes trpel ukrutnými bolesťami a nevedel sa postaviť. O pár metrov ďalej našli ďalšieho psa s veľkou reznou ranou na bruchu. Podľa svedkov psovi chceli odrezať penis. Prvý pes uhynul počas veterinárnej operácie, druhého musel veterinár utratiť, pretože mal veľmi vážne poranenia močového ústrojenstva a obrovské bolesti.

“Týmto by sme zároveň chceli vyzvať všetkých občanov, ktorí sú svedkami týrania zvierat, majú informácie o týraní zvierat, alebo majú podozrenie z týrania zvierat, aby podali trestné oznámenie a toto protiprávne konanie bezodkladne oznámili,” dodala polícia.

Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre citlivé povahy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy