Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Dráma pri Senci: Muž mal pri sebe výbušné látky. Polícia na jeho zneškodnenie musela použiť zbraň
Zdielať na

Dráma pri Senci: Muž mal pri sebe výbušné látky. Polícia na jeho zneškodnenie musela použiť zbraň

VLKY / Dráma sa v noci stala v obci Vlky v okrese Senec. Podľa susedov sa muž zabarikádoval v dome a vyhrážal sa. Pri sebe mal výbušné látky. Polícia na jeho zneškodnenie musela použiť zbraň.

František svojím správaním ohrozoval nielen seba a svoju rodinu. Policajti museli vo večerných hodinách evakuovať aj ľudí z okolitých domov. "Zazvonili, aby sme išli von z domu, lebo môže tu vybuchnúť všetko," povedala obyvateľka ulice.


Stalo sa to krátko pred desiatou hodinou večer, keď ľudia museli opustiť svoje domovy. Nikto z nich netušil, čo sa stalo. Potom ako vyšli na ulicu zistili, že pred jedným z domov sú už všetky záchranné zložky. "Svietilo požiarnické auto, ja som tam bližšie ani nešiel," vyjadril sa obyvateľ ulice. "Zabarikádoval sa v dome a nechcel nikoho pustiť," prezradila obyvateľka ulice.

Polícia prípad vyšetruje ako všeobecné ohrozenie. Podľa zverejnených fotografií mal muž pripravené kanistre s benzínom, plynovú fľašu, sekeru aj vidly. Podľa obyvateľov sa rodine podarilo dostať z domu. Privolaní policajti muža počas zadržania postrelili. "Policajti pohotovostného policajného útvaru na spacifikovanie podozrivého muža použili služobnú zbraň," uviedla hovorkyňa KR PZ BA Lucia Mihalíková.

Obyvatelia ulice si vydýchli až po polnoci. Zranený muž skončil v nemocnici. "Muž utrpel strelné poranenie hrudníka. Záchranári, ktorých sme vyslali, aby mu pomohli, ho ošetrili a previezli do jednej z bratislavských nemocníc," vyjadrila sa hovorkyňa OS ZZS SR Alena Krčová. Podľa informácii TV JOJ trpí muž psychickými problémami. Už v minulosti mal konflikty so svojím okolím. Aj preto mali ľudia veľké obavy a ešte ráno boli z celej situácie veľmi vystrašení.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy