Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Vyčíňanie nahého muža pri Dunajskej Strede: Rozbíjal autá, volal o pomoc, neskôr skonal pri zásahu záchranárov
Zdielať na

Vyčíňanie nahého muža pri Dunajskej Strede: Rozbíjal autá, volal o pomoc, neskôr skonal pri zásahu záchranárov

VYDRANY / Pri nočnom policajnom zásahu vo Vydranoch pri Dunajskej Strede, zomrel 30-ročný útočník. Nahý muž, ktorý rozbíjal autá a písal na ne volanie o pomoc, skonal vo vozidle záchranárov.

Krátko po desiatej večer vybehol z domu uprostred ulice nahý muž. Začal rozbíjať zaparkované autá – na všetky vyškrabal jediné slovo. "Help, že pomoc, to je anglicky ako. Úplne nahý človek, ale celkom nahý a začal búchať do áut. Jeho mama ho ťahala, tak ju začal biť," povedala suseda, svedkyňa incidentu.

​30-ročný obyvateľ Vydrian stihol v priebehu 10 minút, kým prišla polícia, poškodiť a napísať volanie o pomoc na 9 autách v ulici. Kamene použil nielen na naškrabanie svojho odkazu, ale rozbil nimi aj okno jedného z rodinných domov. "V súvislosti so vzniknutou škodou na autách a okne rodinného domu začal vyšetrovateľ trestné stíhanie pre poškodzovanie cudzej veci," uviedla hovorkyňa KR PZ Trnava Martina Kredatusová.


K mužovi, ktorý sa podľa svedkov snažil niečo hovoriť, ale po celý čas nevydal zo seba ani hlásku, zavolali aj záchranárov. "Napriek maximálnemu úsiliu sa muža nepodarilo zachrániť a skonal v ambulancii záchrannej služby," vyjadrila sa hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.


Mimo kameru nám obyvatelia ulice povedali, že pred rokom pri jednom takom amoku napadol susedku. Na druhý deň si vraj nič nepamätal. "Keď nemá drogy v sebe, taký kľudný je, dobrý chlapec bol stále," povedala susedka.

Prípad muža, ktorý zomrel pri policajnom zásahu na mieste prevzala inšpekcia ministerstva vnútra. "Za účelom objektívneho zistenia všetkých skutočností pribral vyšetrovateľ aj znalcov z niekoľkých odborov. Vzhľadom na počiatočné štádium vyšetrovania nie je možné poskytnúť žiadne ďalšie informácie," uviedla hovorkyňa ministerstva vnútra SR Petra Friese.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy