Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Obnažený a zúbožený muž chodil po uliciach Humenného. Pomoc niekoľkokrát odmietol
Zdielať na

Obnažený a zúbožený muž chodil po uliciach Humenného. Pomoc niekoľkokrát odmietol

HUMENNÉ / Na obnaženého muža v zúboženom stave upozorňovali mestských policajtov obyvatelia Humenného. 73-ročný muž však pomoc odmietal. Policajti sa obrátili na gréckokatolícku charitu. Sociálnym pracovníčkam sa ho podarilo presvedčiť, aby sa nechal ošetriť. Už je v nemocnici.

Na pohyb muža v uliciach Humenného ľudia mestských policajtov upozorňujú niekoľkokrát denne. A to aj v noci. Policajti mu dali opakovane stravu a vodu, no to, aby mu privolali záchranárov, viackrát odmietol. "Pohybuje sa po verejných priestranstvách, trpí určite kožnou chorobou. Niekoľkokrát občania volali, že vidia osobu obnaženú majú obavy, aby sa nenakazili, vysedáva buď po autobusových zastávkach, po lavičkách," vyjadril sa náčelník MsP Marián Zub. 

Okoloidúci sa na jeho zúbožený stav pozerali so slzami v očiach. Mestskí policajti o pomoc poprosili gréckokatolícku charitu. Muž doposiaľ chodil bosý. Priniesli mu oblečenie, ponožky a zabezpečili obuv. Vzhľadom na rany na nohách obuť ho bolo ťažké. Povedal nám, že má deti, sú na Morave a nezaujímajú sa oňho. "Všimla som si otvorené rany na zadnej časti tela, kontaktovala som sociálnu pracovníčku nemocnice," povedala Danka Pavlíková, vedúca sociálneho zariadenia, gréckokatolícka charita Prešov. 

Pracovníčky gréckokatolíckej charity mužovi prezreli rany. Na pomoc mu privolali záchranárov. Za posledné dni boli k nemu záchranári privolaní až 5-krát. "Pacient mal otvorené rany na nohách a bol dezorientovaný. Vždy ho posádka ošetrila a transportovala do nemocnice," povedala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. "Pacient je hospitalizovaný v humenskej nemocnici a podstupuje potrebné vyšetrenia," informovala hovorkyňa nemocnice v Humennom Jan Fedáková. 

"Zistili sme, že pán je z trebišovského okresu, budeme kontaktovať obecný úrad, každé mesto alebo obec je povinná postarať sa o svojho občana," dodala  Pavlíková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy