Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tragédia na železničnej stanici v Banskej Bystrici. Vlak mužovi (30) amputoval nohu
Zdielať na

Tragédia na železničnej stanici v Banskej Bystrici. Vlak mužovi (30) amputoval nohu

BANSKÁ BYSTRICA / Záchranná akcia sa odohrala priamo na železničnej stanici v Banskej Bystrici. Nákladný vlak tam zrazil 30-ročného muža, ktorý prechádzal cez koľajnice. Muž utrpel ťažké zranenia, záchranári tak na mieste bojovali o jeho život.

​Stalo sa to na železničnej stanici, muž si zrejme skracoval cez trať cestu domov. Bol už takmer v polovici cesty cez koľajnice, keď ho zachytil prichádzajúci nákladný vlak. Muž utrpel mimoriadne vážne zranenia, amputovalo mu dolnú končatinu. O jeho život na mieste bojovali záchranári.

"Videl som zamestnanca železníc a policajtov, vlak som nepočul," povedal svedok. "Osoba utrpela viacero zranení celého tela, tzv. polytraumu. Po ošetrení záchranármi bola transportovaná do nemocnice," uviedla hovorkyňa OS ZZS Alena Krčová.

Na koľaji kde záchranári zasahovali prerušili dopravu a vedľa idúce vlaky museli okolo miesta nešťastia prechádzať so spomalenou rýchlosťou. Zasahujúci hasiči ťažko zraneného muža preniesli z trate do sanitky. V umelom spánku a vo vážnom stave ho previezli do banskobystrickej nemocnice.

 "Muž z doposiaľ nezistených príčin utrpel vážne poranenia spôsobené vlakom. Tie sii vyžiadali jeho okamžitý transport do nemocnice a následnú operáciu," vyjadril sa Mário Bóna, Oddelenie komunikácie KR PZ Banská Bystrica. Čo sa presne stalo a prečo muž tak riskoval a prechádzal cez trať vyšetrujú policajti. Sú tu pritom viditeľné tabule zakazujúce vstup na koľajisko. "Bližšie okolnosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," dodal Bóna.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy