Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Prípad mŕtveho muža a dieťaťa v dome vyšetruje polícia ako obzvlášť závažný zločin vraždy
Zdielať na

Prípad mŕtveho muža a dieťaťa v dome vyšetruje polícia ako obzvlášť závažný zločin vraždy

TOČNICA / Ako obzvlášť závažný zločin vraždy vyšetruje polícia včerajšiu dvojnásobnú tragédiu v okrese Lučenec. V rodinnom dome v Točnici našli bez známok života muža a dieťa. Otec s malým synom mali strelné poranenia hlavy.

Smrť 57-ročného muža a jeho iba 5-ročného synčeka vyšetrujú banskobystrickí kriminalisti. Na mieste tragédie niekoľko hodín zaisťovali stopy a dôkazy, ktoré by im pomohli objasniť, čo sa vlastne stalo. Do domu, kde mŕtve telá našli, prišiel aj odborník na balistiku.

"Policajní vyšetrovatelia, kriminalistickí technici a experti do neskorých večerných hodín do neskorých večerných hodín pracovali na mieste udalosti, aby zaistili všetky stopy a potrebný dôkazový materiál," informovala policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. 

"O pol jedenástej sa som sa ním pekne pozdravil. Išiel k papagájom, chovať ich. „Servus Jožko, servus Ivko, ako sused? Dobre," spomína obyvateľ obce, ktorý nebohého otca ešte doobeda stretol. Nič nenasvedčovalo tomu, že približne o dve hodiny neskôr dôjde ku krvavej dráme.

Polícia ešte ani dnes neinformovala o okolnostiach tragédie. Pracujú s rôznymi verziami, podstatné budú aj výsledky pitvy. "Mňa v prvom rade napadlo, že ten chlapec sa nešťastnou náhodou dostal k zbrani a že si ublížil. A že ten otec to psychicky nezvládol a ublížil aj sám sebe, že nedal akože naňho pozor," myslí si pracovníčka obecného úradu. 

"Ja som počula, že Jožko že seba zabil a že syna zabil," hovorí ďalšia obyvateľka obce. Expolicajt bol podľa miestnych poľovníkom. Z akej zbrane včera padli smrtiace výstrely, polícia nekonkretizovala. Nie je vylúčené, že nebohý muž ju mal v legálnej držbe.

"Krajský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy. Prípad je naďalej v štádiu vyšetrovania, preto nie je možné v tejto chvíli poskytnúť viac informácií," dodala Kováčiková. To, že by mali partneri výraznejšie nezhody, si susedia nevšimli. Prerábali starší dom, ešte v januári boli spolu na dovolenke.

"Oni chodili ako medulienky spolu. A toho malého Maxíka, ako ten ho ľúbil, aj mama. Celá rodina. To bol anjelik. Blonďavý malý anjelik," vraví obyvateľ obce. 

Pozrite si reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy