Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dráma pre neveru: Muž podozrieval svoju manželku, vytiahol na ňu plynovú pištoľ
Zdielať na

Dráma pre neveru: Muž podozrieval svoju manželku, vytiahol na ňu plynovú pištoľ

SNINA / Streľba pre údajnú neveru. Muž z východného Slovenska chcel takto zastrašiť svoju manželku. Hoci išlo o plynovú pištoľ, odborník upozorňuje, že agresor mohol spôsobiť tragédiu. Za istých okolností môže byť aj strela z plynovej zbrane smrteľná.

Rodinné nezhody prerástli do takých rozmerov, že musela zasiahnuť polícia. "Obvinený muž prišiel za svojou manželkou do jej rodičovského domu v obci Ulič, s ktorou sa pohádal kvôli údajnej nevere," vyjadril sa policajný hovorca Igor Pavlik. Podľa polície žene vulgárne nadával a vyhrážal sa jej zabitím. To mu však nestačilo a ženu sa snažil zastrašiť ešte viac.
"Pričom vytiahol z puzdra plynovú zbraň, s ktorou vystrelil, čím u nej vzbudil dôvodnú obavu o život a zdravie," ozrejmil policajný hovorca incident. 

"Mala dôvod sa zľaknúť, pretože plynové zbrane, ktoré sa dnes vyrábajú sa vyznačujú tým, že sú veľmi podobné tým originálnym," uviedol odborník na zbrane Jaroslav Dutko. 

Následky môžu byť fatálne 

Podľa odborníka na zbrane je bezpečná vzdialenosť pri streľbe z plynovej pištole od pol metra a viac. Ak by útočník strieľal z bezprostrednej blízkosti, následky môžu byť fatálne. "Pokiaľ by človek túto zbraň priložil k telu a vystrelil, tak je možné spôsobiť až smrť," upozornil odborník. 

Polícia 59-ročného muža obvinila z prečinu nebezpečné vyhrážanie. Strelivá do týchto zbraní sú buď akustické, ktoré sa často využívajú pri štartovaní športových podujatí alebo obsahujú plynovú náplň. Strelivo s plynom slúži napríklad pri obrane pred útočiacim psom.

"Spôsobí tento plyn komplikácie, zasiahne oči, čuchové ústrojenstvo a ten pes alebo šelma, ktorá napadne človeka, odbieha," dodal Dutko. Vlastniť plynovú zbraň je síce dovolené, na jej kúpu sa stačí preukázať občianskym preukazom, no v prípade posudzovania trestného činu sa považuje za ostrú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy