Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Budovu obecného úradu a kulturáku zachvátil požiar. Robotníci pracovali na rekonštrukcii
Zdielať na

Budovu obecného úradu a kulturáku zachvátil požiar. Robotníci pracovali na rekonštrukcii

ZATÍN / V obci Zatín neďaleko Trebišova vypukol rozsiahly požiar. Oheň zachvátil budovu obecného úradu, v ktorej sa nachádzali zamestnanci a zároveň aj kultúrny dom. Na mieste zasahovali profesionálni aj dobrovoľní hasiči.

Budovu obecného úradu a kultúrneho domu v Zatíne zachvátili plamene krátko popoludní. V objekte sa ale nachádza aj miestna knižnica. Podľa starostu obce oheň najskôr zachvátil garáž, z ktorej sa veľmi rýchlo rozšíril na celú strechu susediacej budovy. Husté kúdoly čierneho dymu bolo vidieť už z diaľky. Požiar poškodil aj prvé poschodie. Budovu pritom práve rekonštruovali a aktuálne na nej mali začať zateplovacie práce. Pred časom tiež vymenili okná. 

V momente vypuknutia požiaru sa v budove úradu nachádzalo aj niekoľko zamestnancov, ktorí sa snažili zachrániť dôležité veci a dokumenty. Okolo úradu sa nachádzali aj robotníci, ktorí robili fasádu. Z oboch objektov sa valil hustý dym.  S požiarom bojovali profesionálni aj dobrovoľní hasiči z okolitých obcí, oheň hasili až piatimi cisternami. Hasičom spočiatku pomáhali aj obyvatelia.

"Každý nám vyšiel v ústrety, každý pomáhal čo vedel. Pomohli nám povynášať veci, aj s hasením potom," vyjadril sa starosta obce Mikuláš Kukó. Škody zatiaľ nie sú vyčíslené, no už teraz je jasné, že budú vysoké. Pri požiari sa ale našťastie nikto nezranil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy