Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Repatrianti z Krivian sa postarali o poriadny rozruch. Takto sa chceli vyhnúť štátnej karanténe
Zdielať na

Repatrianti z Krivian sa postarali o poriadny rozruch. Takto sa chceli vyhnúť štátnej karanténe

KRIVANY / O  rozruch sa postarala skupina 6-tich mužov z obce Krivany. Vrátili sa z Česka, kam sa vybrali pred troma týždňami za prácou. Zrejme sa chceli vyhnúť štátnej karanténe, a tak zvolili pre návrat na Slovensko neštandardný postup.

Troch navrátilcov priviezol do košickej karantény autobus prešovskej SAD. Vyzdvihol ich v Krivanoch, kde docestovali skoro ráno. Ani starosta obce kde všetci bývajú, presne nevie, ako sa dostali cez štátne hranice. V Trnave však traja z nich nastúpili na vlak, pricestovali do Lipian a odtiaľ smerovali pešo do obce Krivany. "Oni sa tam nejako dostali, v Čechách ich vraj nejaký taxikár priviezol na hranice, ale asi nešli cez legálne hranice a potom sa dostali na Slovensko, asi celú noc išli vlakom a ráno sme ich tu už riešili a traja ostali v Trnave," uviedol starosta obce Krivany Ján Šejirman.


Starosta obce mal síce informácie o tom, že sa plánujú vrátiť domov. To, že tak urobia takýmto spôsobom, však nečakal. "My sme si boli istí, že prídu, zoberú ich do štátnej karantény a je po probléme," povedal Šejirman. To sa však nestalo. V Krivanoch, kde traja z nich skoro ráno docestovali, im napokon zabezpečili prevoz do štátnej karantény v Košiciach. Sprevádzali ich policajti. Ďalších troch našli podľa informácií starostu ešte na stanici v Trnave. Všetci šiesti teraz zrejme budú mať čo vysvetľovať.


"Za nerešpektovanie opatrenia je možné zo strany príslušného regionálneho úradu verejného zdravotníctva uložiť pokutu vo výške do 1659 eur," vyjadril sa Dáša Račková, Úrad verejného zdravotníctva. Všetci šiesti navrátilci skončili napokon v štátnej karanténe. V priebehu niekoľkých dní by sa mali podrobiť testom na ochorenie Covid-19.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy