Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Na hrozivý požiar stajne a vrakoviska Bratislavčania len tak nezabudnú. Poznáme výšku škody
Zdielať na

Na hrozivý požiar stajne a vrakoviska Bratislavčania len tak nezabudnú. Poznáme výšku škody

BRATISLAVA / Po víkendovom požiari, ktorý vystrašil obyvateľov Bratislavy a okolia poznáme výšku škody a celkové zhrnutie udalosti. Dym z horiaceho autovrakoviska a stajní bolo vidieť do vzdialenosti niekoľkých kilometrov. Na mieste pomáhalo viac než sto ľudí.

Podľa viacerých svedkov z miesta požiaru, horieť začalo najprv hnojisko v areáli firmy na Ráztočnej ulici. Plamene sa v sobotu, pred jednou popoludní pre silný vietor rýchlo preniesli na veľkú kopu starých pneumatík na neďalekom autovrakovisku.

​V tom čase sa na pozemku nachádzalo viac ľudí, vrátane detí, ktoré si prišli zajazdiť na koňoch. Zvieratá sa splašili a rozutekali sa po okolí. Dobrovoľníci sa ich snažili odchytiť na poliach, ale aj okolitých uliciach.


"Aj za veľmi dobrej spolupráce so zamestnancami tohoto areálu uchrániť 32 koníkov, ktoré sú toho času v bezpečí a do týchto chvíľ nie je žiadna osoba - civilná, ani zamestnanci, ani nik z hasičov zranená, čo je vzhľadom aj k tomu silnému vetru a rozsahu požiaru potešujúce," uviedol veliteľ HaZÚ Bratislava Marián Bugár.

Hasičom sa podarilo ukončiť práce až po viac než 24 hodinách. Vďaka ich rýchlemu a dôslednému zásahu sa podarilo zachrániť aj budovy. Preto sa výška škody spôsobená požiarom vyšplhala len na 11 850 eur. Polícia začala v tomto prípade trestné stíhanie vo veci všeobecného ohrozenia.

Ako v bratislavskej Petržalke pustošil silný požiar stajňu a vrakovisko, si môžete pozrieť v nasledujúcej reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy