Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Poplach v Dunajskej Lužnej: Neznámy páchateľ rozsypal v obytnom dome podozrivú látku
Zdielať na

Poplach v Dunajskej Lužnej: Neznámy páchateľ rozsypal v obytnom dome podozrivú látku

DUNAJSKÁ LUŽNÁ / Hasiči nepoznajú oddych. Niekedy však musia zasahovať pri situáciach, ktoré má na svedomí ľudská zákernosť. Tak to bolo aj v nedeľu v Bratislavskom kraji. Zatiaľ neznámy páchateľ rozsypal v v obytnom dome neznámu látku.

Obyvateľov Športovej ulice v Dunajskej Lužnej vyrušil počas obeda zásah hasičov a policajtov. Podozrivú látku si všimli obyvatelia na druhom poschodí bytovky, okolo 10-tej ráno. Keďže bolo zjavné, že nešlo o náhodné rozsypanie látky, privolali pre istotu políciu.

"Prišiel som na miesto a dozvedel som sa, že nejaké indivíduum spôsobilo takýto veľký výjazd, ako vidíte. Takým spôsobom, že rozsypalo nejakú bielu kryštalickú látku na druhom poschodí tohoto bytového domu, ktorý je za mnou. S tou istou látkou ponatieral kľučky," vyjadril sa starosta Dunajskej Lužnej Štefan Jurčík. "Keď som išla ráno venčiť psa, tak mi utiekol k druhým dverám, k susedom vlastne a tam na koberci pozerám, bol tam biely prášok rozsypaný. Ale mňa to vôbec nenapadlo, že by to bolo niečo nebezpečné," povedala obyvateľka bytovky.

Na mieste zasahovali aj hasiči z Trnavského kraja spolu so špeciálnou chemickou jednotkou. Podozrivú látku, našla obyvateľka tej istej bytovky aj na svojom aute. Pre istotu sa na zloženie látky pozreli aj hasiči. Majiteľka vozidla si myslí, že v tomto prípade ide len o náhodu. "Myslím si, že nie, že to bolo naschvál nejaké deti alebo čo. Že to bola nejaká vazelína by som skorej povedala na tých dverách a kľučke na aute," povedala obyvateľka bytovky.

Popoludní bola známa aj analýza látky, ktorá sa nachádzala v bytovke. Išlo o bežnú soľ. "Nakoľko výsledky testov nepreukázali prítomnosť nebezpečnej látky, v tomto prípade sa vecou nezaoberáme," uviedol hovorca KR PZ Bratislava Michal Szeiff.

"Ťažko povedať, že čo tým niekto sleduje, každopádne je to poľutovania hodné. Verme tomu, že tá psychika, práve preto, že je teraz tento koronavírus, na niektorých ľudí pôsobí takto nepríjemne a takto niekto znepríjemňuje aj ostatným nedeľné poobedie," skonštatoval Jurčík.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy