Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Medzi Jablonicou a Senicou prišlo k tragickej nehode. Cyklistka si nevšimla nákladiak
Zdielať na

Medzi Jablonicou a Senicou prišlo k tragickej nehode. Cyklistka si nevšimla nákladiak

ZÁHORIE / Tragédia na Záhorí. Pri dopravnej nehode zomrela staršia cyklistka. Pravdepodobne za všetko mohla iba chvíľka nepozornosti. Ťažký kolos, ktorý ženu zrazil, skončil po nehode prevrátený v priekope.

K tragickej zrážke nákladného auta a cyklistu došlo medzi Jablonicou a Senicou okolo 14tej popoludní.

"Nákladné auto naložené kameňom sa pohybovalo smerom od Jablonice na Senicu. Šesťdesiatsedemročná cyklistka z Hlbokého chcela prejsť na elektrobicykli na druhú stranu cesty," uviedla hovorkyňa trnavskej polície Martina Kredatusová.

Žena pravdepodobne nákladné auto dobre nevidela. Z pravej strany vozovky náhle z vedľajšej cesty vošla do jazdnej dráhy nákladiaku. Tridsaťšesťročný šofér zo Šajdíkových Humeniec už nedokázal zrážke nijako zabrániť. Na poslednú chvíľu ešte strhol volant, no po zrážke prešiel ešte asi 50 metrov a skončil prevrátený aj s nákladom v priekope na boku. Ťažký kolos naložený kameňom musela prísť vytiahnuť odťahová služba s ťažkou technikou.

"Na miesto prišla aj hasičská záchranná služba, ktorá konštatovala smrť. Z auta sme museli odčerpať prevádzkové kvapaliny a auto zabezpečiť proti vzniku požiaru," povedal hasič. Hlavný ťah medzi Jablonicou a Senicou polícia počas dokumentovania nehody úplne uzavrela. Neskôr sprejazdnila jeden jazdný pruh.

Polícia vodičovi dala na mieste fúkať. Výsledok dychovej skúšky bol negatívny. Polícia apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby boli v týchto ťažkých časoch na cestách maximálne opatrní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy