Jasno
14°
Bratislava
Akcia "Jazero": NAKA od rána zasahuje v areáli súkromného rybárskeho revíru, ide o obchodovanie so zbraňami
Zdielať na

Akcia "Jazero": NAKA od rána zasahuje v areáli súkromného rybárskeho revíru, ide o obchodovanie so zbraňami

OKOLIČNÁ NA OSTROVE / Od rána Národná kriminálna agentúra zasahuje v obci Okoličná na Ostrove neďaleko Komárna. Akcia s názvom "Jazero" je zameraná na nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami.

Brehy súkromného rybárskeho jazera v Okoličnej na Ostrove ráno museli opustiť rybári – namiesto nich nastúpili policajti, bagre a potápači. Rozsiahly areál, na ktorom sa okrem rybárskeho jazera nachádza aj viacero nehnuteľností, vrátane jednej obývanej, začali prehľadávať od siedmej ráno. S políciou spolupracovali potápači, ktorí pomocou člna prehľadávali dno rybárskeho revíru. Na opačnom konci zas bagrom prehrabávali kopy zeminy ďalší a priestor kontrolovali aj detektormi kovu.

"Národná kriminálna agentúra zasahuje v Okoličnej na Ostrove. Ide o policajnú akciu JAZERO, zameranú na nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami," informoval policajný hovorca Michal Slivka. 

Rybármi vyhľadávaný areál v Komárňanskom okrese vybudoval Alexander N., niekdajší majster v silových súťažiach, momentálne obvinený z nezákonného predaja anabolík a zakázaných liekov. Od decembra 2017 je spolu s manželkou vo väzbe. Oboch v tom čase polícia zadržala, aj s ďalšími piatimi ľuďmi, po rozsiahlych raziách v rámci policajnej akcie LIFT. Pri nej okrem 7 ľudí zaistili aj pervitín, efedrín, ketamín a ďalšie zakázané látky s anabolickým a hormonálnym účinkom za viac ako 2 milióny eur. 

"Príslušníci NAKA vykonali zaisťovacie úkony. Viac sa v tejto chvíli prezradiť nedá," dodal hovorca Michal Slivka. 

Na miesto priviezli aj manželov, ktorí celý deň zotrvali v areáli rybárskeho jazera s policajtmi. Jedinú prístupovú cestu celý deň strážili príslušníci pohotovostnej motorizovanej jednotky. Do areálu v priebehu dňa prichádzali a odchádzali neoznačené policajné autá.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy