Zatiahnuté
17°
Bratislava
Júlia, Juliana
22.5.2024
Kauza "Dobytkár" pokračuje: NAKA zadržala bývalého šéfa PPA Juraja Kožucha
Zdielať na

Kauza "Dobytkár" pokračuje: NAKA zadržala bývalého šéfa PPA Juraja Kožucha

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Národná kriminálna agentúra zadržala bývalého šéfa Pôdohospodárskej platobnej agentúry Juraja Kožucha. Zadržanie má údajne súvisieť s akciou "Dobytkár", pri ktorej mu už pred niekoľkými mesiacmi mali zadržať mobilný telefón. Vo funkcii mal skončiť len pred pár dňami.

O zadržaní exšéfa PPA Juraja Kožucha informoval ako prvý portál aktuality.sk Kožuch sa po odvolaní z vedenia agentúry stal šéfom sekcie priamych platieb. To znamená, že sa tak vrátil na svoju pôvodnú pozíciu, ktorú zastával predtým, než sa stal generálnym riaditeľom.  

V kauze dobytkár ide o úplatky v rozsahu viac ako 6 miliónov eur. Po prvýkrát v rámci akcie „Dobytkár“ NAKA zasahovala 4. marca tohto roka. V rámci akcie policajti zadržali deväť osôb, zaistili hotovosť minimálne 100-tisíc eur a veci rôznej povahy v hodnote najmenej 800-tisíc eur, najmä umelecké diela súvisiace s vyšetrovanou trestnou činnosťou. Podľa zistení polície viaceré projekty žiadateľov o eurofondy prešli práve vďaka úplatkom. NAKA už v tejto súvislosti obvinila a zadržala aj bývalého výkonného riaditeľa agentúry Ľubomíra Partiku a Mareka Kodadu, ktorý roky pôsobil na ministerstve pôdohospodárstva. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy