Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Tragédia vo Vrábloch. Muž spadol do drvičky na drevo
Zdielať na

Tragédia vo Vrábloch. Muž spadol do drvičky na drevo

Archívna reportáž

VRÁBLE / V utorok doobeda došlo k tragickej nehode v Hornom Oháji, časti mesta Vráble. 60-ročný muž prišiel o život počas drvenia konárov. Muž spadol do stroja počas práce. Išlo o dlhoročného zamestnanca mestských služieb.

Viliam pracoval vo dvore rodinného domu, práce si od mestskej spoločnosti objednal majiteľ. Robil na tejto drvičke konárov a podľa predbežných zistení si počas drvenia pomáhal aj vidlami a to ho zrejme stálo život.

To, že sa niečo deje si všimol majiteľ domu, stroj bol totiž pustený a pracovníka nevidel, na miesto zavolal záchranárske zložky. "Fyzická osoba išla urobiť obhliadku a zistila, že človek padol do drtičky," informoval hlavný inšpektor práce Martin Mada. 

"Jednotka po príchode zistila, že v stroji nie je nič vidieť, lebo je to plné rozdrveného dreva, začali sme tam hrabať a našli sme tam osobu," dodal veliteľ zásahu Martin Fröhlich. 

S drvičkou, muž pracoval asi 8 rokov. Stroj, ktorý ho stiahol dobre poznal a vedel profesionálne ovládať. "Je to pre našu spoločnosť ťažké je to zamestnanec, ktorý pracoval najdlhšie prepáčte nebudem sa vyjadrovať,"  uviedol šéf mestskej spoločnosti Juraj Sojka.

Podľa predbežných zistení v tomto prípade pravdepodobne zlyhal ľudský faktor. Okolnosti tragédie okrem inšpektorátu práce vyšetruje aj polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy