Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Šokujúci nález na Kysuciach: Poľovník našiel v kríkoch pohodené hlavy a vnútornosti dobytka
Zdielať na

Šokujúci nález na Kysuciach: Poľovník našiel v kríkoch pohodené hlavy a vnútornosti dobytka

KYSUCE / Pozostatky dobytka vyhodil na Kysuciach neznámy páchateľ v katastri obce Povina. Nepríjemný a už značne zapáchajúci nález oznámil poľovník. Likvidáciu musela zaplatiť obec.

Zvyšky hovädzieho dobytka našiel poľovník, ktorý sa v katastri obce Povina šiel prejsť so psom. Hlavy hospodárskych zvierat, vnútornosti -to všetko ležalo pohodené v kríkoch. Poľovník nález odfotil. "Tie fotky, ktoré mi poľovník poslal, boli katastrofálne. Ten pohľad bol fakt zlý," povedala starostka obce Povina Alena Dudeková.

​Starostka kontaktovala políciu. Tá prípad zdokumentovala, následne však musela riešiť likvidáciu odpadu. Spoločne s jedným z dobrovoľných hasičov šli na miesto, kde sa už šíril neznesiteľný zápach. "Musel použiť všetky ochranné prostriedky. Zvyšky pozbieral, naložili sme to do vozíka a odviezli do kafilérie," uviedla Dudeková. "V čase koronavírusovej pandémie máme dosť iné starosti, preto vyzývame občanov, aby nám nepridávali aj takéto," dodala Dudeková.

V lesoch pri obci Veľké Pole našli vo zvernici usmrteného muflóna. Išlo o 5-ročného samca. Viac sa dozviete v nasledujúcom VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy