Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Dopravná nehoda autobusu MHD na Moste Apollo. Škoda sa vyšplhala na niekoľko tisíc eur
Zdielať na

Dopravná nehoda autobusu MHD na Moste Apollo. Škoda sa vyšplhala na niekoľko tisíc eur

BRATISLAVA / Vo večerných hodinách havaroval autobus mestskej hromadnej dopravy na Moste Apollo smerom z Petržalky do centra mesta. Narazil do zvodidiel. Nehoda si vyžiadala opravu ochranného plexiskla i vozidla. Spôsobená škoda sa vyšplhala na niekoľko tisíc eur.

"V piatok krátko pred 21. hodinou z doposiaľ presne nezistených príčin došlo na Moste Apollo k dopravnej nehode autobusu MHD, pri ktorej narazil do zvodidiel," uviedla hovorkyňa KR PZ Bratislava Veronika Martiniaková. "V čase nehody sa v autobuse nachádzalo približne 5 cestujúcich," vyjadrila sa hovorkyňa DPB Bratislava Adriana Volfová. Výjazd záchranárov ale nebol potrebný, nakoľko sa nehoda obišla bez zranení.

Predbežná výška spôsobenej škody bola vyčíslená na 20 tisíc eur. Bližšie príčiny a okolnosti dopravnej nehody momentálne vyšetruje polícia. Podľa zistení TV JOJ vina ale pravdepodobne nebola na strane vodiča. Podľa očitých svedkov nehoda nevznikla pre mikrospánok. Počas šoférovania autobusu mu mali zlyhať brzdy. Aj napriek snahe zastaviť vozidlo, narazil do zvodidiel.


"Požitie alkoholických nápojov bolo u vodiča vykonanou skúškou na mieste vylúčené," dodala Martiniaková. Cestujúci museli po nehode z autobusu vystúpiť a využiť nasledujúci spoj, ktorý onedlho dorazil, aby pokračovali v smere svojej jazdy. To, či prostriedok mestskej hromadnej dopravy neskončí v depe, sa ukáže až v najbližších dňoch. "V súčasnej dobe čaká vozidlo na obhliadku súdneho znalca," povedala Volfová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy