Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nočná jazda autom troch kamarátov sa skončila tragicky. O život prišla 27-ročná matka malej dcérky
Zdielať na

Nočná jazda autom troch kamarátov sa skončila tragicky. O život prišla 27-ročná matka malej dcérky

ČIČAROVCE / Vozidlo šoféroval jej brat Kristián. Za volant si sadol aj napriek tomu, že pred jazdou pil. Policajti mu namerali takmer jeden a pol promile.

Súrodenci sa včera vybrali za svojím kamarátom, aby s ním oslávili jeho narodeniny. Niekedy po polnoci všetci spolu nasadli do auta a vydali sa na cestu. "Oni išli niečo oslavovať, ona, brat aj kamarát a možno, že vypili niečo," povedal nám svokor nebohej ženy.

Auto šoféroval dvadsaťpäť ročný Kristián. Jeho sestra sedela na mieste spolujazdca. Podľa našich zistení malo medzi nimi dôjsť krátko pred nehodou k hádke. Podľa policajnej hovorkyne Lenky Ivanovej: "Dvadsaťpäť ročný vodič prešiel s autom do protismeru, plynule prešiel na trávnatý porast a narazil do priekopy, od ktorej auto odhodilo ďalej vedľa cesty." 

Auto, v ktorom sa viezli traja mladí ľudia havarovalo na ceste medzi obcou Čičarovce a Veľkými Kapušanmi. Pri nehode žiaľ vyhasol život dvadsaťsedem ročnej Kristíny."Žiaľ napriek maximálnemu úsiliu, ktoré vynaložili záchranári na pomoc mladej žene, tá svojím ťažkým zraneniam na mieste podľahla," skonštatovala Alena Krčová, hovorkyňa operačného strediska. Svokor nebohej ženy sa o nehode dozvedel od suseda. "Syn jej volal a už nebrala telefón, ani nevedel, že kde je. A potom ráno sused prišiel, že havarovali," povedal.


Spolujazdec, ktorý sedel v aute vzadu sa nezranil. Vodič skončil v nemocnici iba s ľahkými poraneniami. Policajti však zistili, že pred jazdou pil."Vodič bol podrobený dychovej skúške, ktorej výsledok bol takmer 1,5 promile alkoholu v dychu. Na zistenie prítomnosti iných omamných látok mu bol odobratý biologický materiál," dodala Ivanová.

Na nezodpovednú jazdu mladého vodiča doplatila jeho vlastná sestra, ktorá bola matkou štvorročnej dcérky. Polícia už v prípade vedie trestné stíhanie pre usmrtenie. Presné okolnosti nehody i mieru zavinenia vyšetruje aj za účasti znalca z odboru dopravy.

Mladý vodič prišiel o život pri obci Cífer. Pri jazde pravdepodobne nezvládol rýchlosť a narazil do stromu. Pozrite si reportáž:

Najčítanejšie správy