Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Agresívny muž okolo seba pľul a tvrdil, že je nakazený. Napadol dokonca policajnú hliadku
Zdielať na

Agresívny muž okolo seba pľul a tvrdil, že je nakazený. Napadol dokonca policajnú hliadku

PRAHA / Hliadku pražských mestských policajtov napadol 37 ročný Slovák. Na zastávke električky bez rúška pľul okolo seba a vykrikoval, že má prenosnú chorobu. Hliadka musela muža spacifikovať.

Incident, pri ktorom musela zasahovať hliadka mestskej polície, sa odohral na zastávke električky. Pripitá skupinka bez rúšok, medzi nimi tridsaťsedemročný Slovák. Pľuje okolo seba a tvrdí, že má žltačku typu C.

Okoloidúci ho natočil na mobil a zavolal mestskú políciu. "Pohyboval sa na verejnosti bez rúška, pľuval po ľuďoch a vykrikoval, že má žltačku," potvrdila hovorkyňa pražskej mestskej polície Irena Seifertová. 

Slovák sa podľa hliadky vyhrážal policajtom, že im prehryzne tepnu a nadával do nevzdelaných debilov. Keď po mužovi chceli, aby si držal odstup kvôli žltačke, napadol ich s tým, že majú koronavírus.

​Prišiel nekompromisný zákrok. "V tom okamžiku bol hliadkou spacifikovaný a s ohľadom na možné šírenie nákazlivej choroby bola na miesto privolaná takisto aj Polícia Českej republiky," priblížila Seifertová. 

Ak by sa ukázalo, že muž žiadnou prenosnou chorobou netrpí, môže v čase núdzového stavu skončiť za šírenie poplašnej správy vo väzení až na osem rokov.

Žeby nuda v karanténe? Šialená jazda vodiča po čiernej zjazdovke sa skončila haváriou: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy