Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zlodeji v hlavnom meste vykradli bankomat. Po výbuchu všade lietali peniaze
Zdielať na

Zlodeji v hlavnom meste vykradli bankomat. Po výbuchu všade lietali peniaze

BRATISLAVA / Skupina páchateľov vyhodila do vzduchu bankomat umiestnený pri vchode do potravín. Spôsobili škodu za vyše 20 tisíc eur. Krádež sa udiala v utorok nadránom v bratislavskej mestskej časti Rača.

Nad ránom v bratislavskej časti Rača bolo počuť výbuch. Zlodeji sa za pomoci trhaviny dostali k peniazom v bankomate. Tie lietali všade naokolo.

Podľa záberov z jednej z bezpečnostných kamier, sa skupina štyroch páchateľov začala pred pol štvrtou nadránom ponevierať okolo potravín. Prišli od od železničnej trate. Pri ich pokuse dostať sa rýchlo k peniazom, ich občas vyrušili vozidlá, ktoré prechádzali okolo. Po pár minútach sa im to podarilo.

Prevádzku potravín sa podarilo sprístupniť verejnosti až popoludní. Polícii by mohli pomôcť vypátrať páchateľov aj bezpečnostné kamery z okolia a svedkovia, ktorí sa v tom čse pohybovali v okolí. "Policajný vyšetrovateľ začal v danej veci trestné stíhanie pre trestný čin krádeže a trestný čin poškodzovania cudzej veci. Predbežná výška spôsobenej škody bola vyčíslená na 20 970,- eur." vyjadrila sa policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková. Informáciu potvrdila aj poškodená banka. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy