Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
V stredu by sa mal začať proces v prípade vraždy exprimátora Hurbanova, obžalovaná je aj Zsuzsová
Zdielať na

V stredu by sa mal začať proces v prípade vraždy exprimátora Hurbanova, obžalovaná je aj Zsuzsová

Archívna reportáž

BANSKÁ BYSTRICA / Špecializovaný trestný súd vytýčil na prvého apríla prvé pojednávanie vo veci vraždy bývalého primátora Hurbanova Lászlóa Basternáka. Prípad bude pojednávať senát v Banskej Bystrici. Vo veci čelí obžalobe Alena Zsuzsová, ktorú súdia aj v súvislosti s vraždou novinára Jána Kuciaka.

Špecializovaný trestný súd vytýčil na stredu 1. apríla prvé pojednávanie vo veci vraždy bývalého primátora Hurbanova Lászlóa Basternáka Vo veci čelia obžalobe Alena Zsuzsová, ktorá v prípade figuruje ako sprostredkovateľka, a ďalší dvaja muži - Roman Ostružlík  a Vladimír Mosnár

Roman Ostružlík bol podľa obžaloby objednávateľom vraždy, Vladimír Mosnár objednávku prevzal a zadal ju vykonať. V pôvodnom konaní už bol v tejto veci právoplatne odsúdený na 25 rokov odňatia slobody Štefan Kaluz, ktorý na obeť strieľal.

Ostružlík je momentálne stíhaný väzobne a Mosnár  je už vo výkone trestu odňatia slobody pre inú trestnú činnosť. Zsuzsová je vo väzbe pre vraždu novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Exprimátora a regionálneho politika Basternáka zavraždili 9. júla 2010 vo večer pred jeho domom. Polícia vtedy pracovala s verziou, že vraždu si niekto objednal. Strelec Kaluz však objednávateľa neprezradil. Zsuzsová v minulosti robila Romanovi Ostružlíkovi politickú kampaň na post primátora Hurbanova proti zavraždenému Basternákovi. Vladimír Mosnár je bývalý príslušník skupiny sýkorovcov a s Kaluzom pracovali pre rovnakú SBS.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy