Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Česko hlási úmrtie dvoch pacientov s COVID-19. Krajinou sa šíria nebezpečné hoaxy
Zdielať na

Česko hlási úmrtie dvoch pacientov s COVID-19. Krajinou sa šíria nebezpečné hoaxy

PRAHA / Česko má dve obete ochorenia Covid-19, keď v pondelok zomrel dôchodca z Prahy a deň na to 45-ročný muž v nemocnici v Havířove. Krajina už má viac ako 1200 potvrdených pozitívne testovaných prípadov. Tamojšia polícia varuje pred nárastom počtu poplašných správ. Ich tvorba a šírenie sa môžu skončiť väzením.

Muž s koronavírusom v Prahe žil v domove dôchodcov, mal 95-rokov. Do nemocnice na Bulovce bol privezený 18. marca, hoci bol pozitívny, tak nemal žiadne príznaky. Trpel ale viacerými zdravotnými ťažkosťami, hlavne ochorením srdca. Druhým pacientom, ktorý zomrel v utorok, bol 45-ročný muž. Bol hospitalizovaný v Havířově, mal však pokročilé štádium rakoviny. Informoval o tom na twitteri minister zdravotníctva Adam Vojtěch.

Polícia sa v týchto dňoch zaoberá celou radou oznámení o šírení poplašných správ. Tou poslednou je, že na českom území bude vyhlásený zákaz vychádzania. "Bude armáda v uliciach. Nebude sa môcť vôbec nikam vychádzať."

Na sociálnej sieti to predseda vlády poprel a nahrávkou sa okamžite začala zaoberať česká polícia. "Jej obsah vykazuje známky poplašnej správy," vyjadril sa Ondřej Moravčík, hovorca polície. Tu už ale nejde o pár nepravidých viet, ale o ohrozovanie spoločnosti. Viac o hoaxoch v ČR sa dozviete v reportáži.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy