Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mladé dievča pri Prešove napadli dva ovčiaky. Útočili aj na policajtov, použiť museli zbraň
Zdielať na

Mladé dievča pri Prešove napadli dva ovčiaky. Útočili aj na policajtov, použiť museli zbraň

PREŠOV / Prešovskí mestskí policajti včera museli použiť služobnú zbraň. Boli povolaní na pomoc napadnutým aj záchranárom po útoku dvoch ovčiakov. Tí podľa svedkov s najväčšou pravdepodobnosťou ušli svojim majiteľom.

Stalo sa to na lúke neďaleko najväčšieho prešovského sídliska, ale už v katastri susednej obce. Na mladé dievča zaútočili dva voľne pobehujúce psy. Mladé dievča bolo na prechádzke so svojim malým psom. Dva ovčiaky najprv zaútočili na malého psíka a tak aj na dievča, ktoré ho vzalo na ruky.

Našťastie v tom čase prišiel na svoju neďalekú stavbu muž, inak poslanec mesta Prešov a ten duchaprítomne zareagoval. "Som zobral auto išiel som k nej s autom, som trúbil, aj kolegovia išli a sme chceli vzbudiť strach v tých psoch, ale im to bolo jedno," vraví záchranca Jozef Demčák. 

Malému psovi okrem iného odhryzli ucho. Zakrvavené dievča sa rozbehlo a naskočilo do auta záchrancu. Tam čakali na príchod policajtov i záchranárov. Agresivita ovčiakov sa stupňovala.

"Útočili aj na sanitku aj na našich policajtov. Pokúšali sa použiť slzotvorný prostriedok. Psy boli stále agresívnejší, takže museli použiť služobnú zbraň," informoval náčelník mestskej polície Ján Andrejko. Jedného psa zastrelili, druhého postrelili. Následne ho uspal veterinár.

"My sme prišli s autom, neviem si predstaviť, čo by bolo, keby sme tu neboli," dodal Demčák. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy