Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Čech podozrivý z vraždy je stále na Slovensku. Polícia preverila stopu na Zamagurí
Zdielať na

Čech podozrivý z vraždy je stále na Slovensku. Polícia preverila stopu na Zamagurí

SPIŠSKÁ STARÁ VES / Čech, ktorý mal zavraždiť mladú ženu v Prahe, je stále na Slovensku. Prípadu sa už venujú krajskí kriminalisti z Prešova. V stredu prišli do Zamaguria a podľa pokynov českej polície urobili obhliadku auta a izby, v ktorej muž niekoľko dní býval.

V nedeľu krátko po 20:00 vyviedla eskorta zadržaného Čecha z obvodného oddelenia v Spišskej Starej Vsi do Prešova, kde o ďalšom postupe rozhodoval prokurátor. "Prokurátorka podala podľa európskeho zatýkacieho rozkazu Krajskému súdu v Prešove návrh na vzatie menovaného do predbežnej väzby," uviedol hovorca Krajskej prokuratúry Prešov Marián Spišák.

Sudca sa s návrhom prokuratúry stotožnil a Čecha vzal do väzby. V stredu sa ale do Spišskej Starej Vsi opäť vrátili aj kriminalisti, aby vykonali obhliadku auta a penziónu.

Na aute Čech pricestoval šiesteho marca do Spišskej Starej Vsi a ubytoval v penzióne, kde býval niekoľko dní. Až na základe reportáže v spravodajskej relácii KRIMI NOVINY sa miestni dozvedeli, že je podozrivý z vraždy mladej ženy v Prahe a konali. Kežmarskí policajti spolu s kukláčmi ho zadržali.

Na oddelení bol izolovaný a policajti mali stále rukavice a rúška. Tak, ako aj neskôr krajskí kriminalisti. Policajti boli a sú v neustálom kontakte s českými kolegami. Dodržiavajú ich pokyny, aby tak pomohli pri vyšetrovaní vraždy. 

"Prešovskí krajskí kriminalisti momentálne realizujú úkony. Bližšie informácie v tomto štádiu nie je možné poskytnúť," poznamenal prešovský hovorca polície Igor Pavlik. 

Za beštiálny čin ešte väčší trest. Svojho suseda zniesol zo sveta mimoriadne brutálnym spôsobom: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy