Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Počas jazdy v Žiline skolaboval za volantom trolejbusu vodič. Po pár metroch skončil na trávniku
Zdielať na

Počas jazdy v Žiline skolaboval za volantom trolejbusu vodič. Po pár metroch skončil na trávniku

ŽILINA / Počas jazdy skolaboval za volantom trolejbusu v Žiline 57 - ročný šofér. V linke číslo jeden, ktorá smerovala zo sídliska Vlčince, sa viezlo dovedna 5 ľudí. Pomohol ďalší vodič trolejbusu, ktorý všetko videl. Zastavil a kolegovi v núdzi bežal na pomoc.

Za volantom trolejbusu sedel skúsený šofér, prišlo mu ale nevoľno. Na zastávke na ulici matice slovenskej ešte 57ročný Ladislav zastavil a naložil ľudí, po pár metroch ale vyšiel s trolejbusom na trávnik. "Cestujúci pri kontaktovaní vodiča zistili, že mu je veľmi zle," priblížil námestník DPMŽ Ján Šimko. 

Že niečo nie je v poriadku, si všimol aj Ladislavov kolega. Vladimír šiel hneď za ním, zastavil na zastávke a bežal mu na pomoc. "Dostal sa do vnútra, vytiahol kolegu spoza volantu a začal s oživovaním," vysvetlil Ján Šimko. 

Pomáhali aj cestujúci a do resuscitácie sa zapojili aj okoloidúci, a to až do príchodu RZP. "To je úplne úžasné, že boli ľudia duchaprítomní a pomohli a vraj bude ten pán v poriadku," uviedla majiteľka kvetinárstva Hanka. "On nie je len náš kolega, ale aj kamarát. Prajeme mu, aby sa čo najskôr uzdravil," odkázal kolega Marián. 

Ladislav pracuje ako vodič MHD už od roku 1993. Jeho zamestnávateľ verí, že bude v poriadku. "Komunikovali sme s manželkou, je po operácii. Veríme, že sa zotaví," poznamenal Šimko. 

Každý profesionálny šofér, ktorý pracuje ako vodič autobusu či trolejbusu, musí pravidelne absolvovať zdravotnú a psychologickú prehliadku. "Aj tento vodič bol na prehliadke v októbri 2019, so záverom, že môže vykonávať svoju prácu," skonštatoval Šimko. 

"Všetci, čo ho poznáme, si prajeme, aby sa čo najskôr uzdravil a vďaka patrí cestujúcim aj kolegovi, ktorý mu pomáhal," uzavrel kolega Marián.

Hlavný ťah smerom do Trenčína zablokovala nehoda. Auto po náraze skončilo na streche: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy