Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ďalší poplach vo vlaku pre koronavírus: Agresívneho mladíka vyviezla v putách polícia
Zdielať na

Ďalší poplach vo vlaku pre koronavírus: Agresívneho mladíka vyviezla v putách polícia

SENEC / 22 ročný muž tvrdil, že má príznaky ochorenia Covid 19. Vlak teda zastavil na železničnej stanici v Senci, kde si muža prevzali odborníci. Podozrenia sa ale napokon nepotvrdili. Išlo o psychiatrického pacienta. Podrobnosti zistil Andrej Zavřel.

Mladý muž prišiel údajne za personálom, že sa necíti dobre. Vlakvedúci vyhodnotil situáciu ako rizikovú. Cestujúcemu dal ochranné rúško a chcel ho odizolovať od ostatných ľudí. Vtedy malo prísť ku konfliktu a muž sa začal agresívne správať a dobýjať sa späť medzi cestujúcich.

Vlakvedúci ho nakoniec zavrel do kupé a zavolal políciu a záchranárov. Tí po príchode od neho zisťovali, či sa mohol dostať do styku s niekým, ktorý má podozrenie na koronavírus a rovnako zisťovali aj to, či sa nevrátil z rizikovej krajiny.

Ani jedna možnosť sa nepotvrdila. "Po ďalšom zisťovaní anamnézy a konzultácií s regionálnou hygieničkou sa ukázalo, že nejde o podozrenie na ochorenie ale o psychiatrického pacienta," uviedla hovorkyňa OS ZZS SR Alena Krčová. 

Mladík tak skončil v rukách polície a záchranárov, ktorí ho z vlaku odviedli. Polícia do tej doby z bezpečnostných a preventívnych dôvodov okolie opáskovala a stanicu uzavrela.

Opatrenia v súvislosti s koronavírusom sa týkajú aj železníc. O aké presne ide sa dozviete vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy