Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Zrážka dvoch kamiónov pri Zvolene. Hasiči zasahovali s rúškami na tvárach
Zdielať na

Zrážka dvoch kamiónov pri Zvolene. Hasiči zasahovali s rúškami na tvárach

OČOVÁ / Pri Očovej skončili v priekope kamióny, ktoré sa snažili na úzkej ceste vyhnúť. Maďarský vodič prevážal kravy a na ich vyloženie dohliadali veterinári. Keďže bol vodič z Maďarska, hasiči preventívne zasahovali s rúškami na tvárach a účastníkom merali teplotu.

Niekoľko kilometrov od Očovej skončili v priekope prevrátené dva plne naložené kamióny. Na úzkej ceste sa snažili jeden druhému vyhnúť. Aby sa nezrazili, strhli volanty a stiahlo ich za krajnicu. "Vyletel zo zákruty a mňa už hodilo mimo, lebo som nechcel skončiť v ňom," povedal vodič kamióna.

​40-ročný maďarský kamionista prevážal kravy, tie uviazli v prevrátenom návese. Na mieste boli preto aj veterinári. Dohliadali na ich vyloženie, pri nehode ani jedno zviera neuhynulo.

Hasiči prijali bezpečnostné opatrenia, keďže bol jedným z vodičov cudzinec. "Všetkým sme nasadili rúška a rukavice a po konzultácii s hygienikom sme premerali telesnú teplotu," uviedol Dušan Hancko, HaZZ Zvolen. Podľa polície je vinníkom práve 40-ročný maďarský kamionista, ktorý nezvládol jazdu po úzkej vozovke.

"Vodič kamióna neprispôsobil jazdu technickému stavu vozovky," povedala hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Mária Faltániová. Vinník dostal na mieste 650 eurovú pokutu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy