Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Judita na slobodu nepôjde. Jej žiadosť o prepustenie z väzby sudkyňa zamietla
Zdielať na

Judita na slobodu nepôjde. Jej žiadosť o prepustenie z väzby sudkyňa zamietla

ŽILINA / V máji uplynie rok od brutálnej vraždy, ktorá otriasla žilinským sídliskom Vlčince. Šesťnásťročný študent gymnázia zomrel po desiatkach bodných rán. Vtedy 16-ročnú Juditu obžalovali z vraždy. Ona to ale od začiatku popiera.

Už na prvom hlavnom pojednávaní, ktoré bolo v januári, sudkyňa okresného súdu vylúčila verejnosť, to čo sa odohráva za dverami súdnej siene tak zostáva utajené. Naposledy pred senátom vypovedal lekár, záchranár a policajt, všetci boli na mieste medzi prvými.

"Prišli sme svedčiť a sme predvolaní ako svedkovia k tomuto prípadu," povedal vo februári lekár Ján Remšík. "My sme tam prišli ako druhá posádka zranenia mala aj tá slečna," dodal záchranár Tomáš Buček.

Judita mala podľa obžaloby spôsobiť Tomášovi až 50 bodných a bodnorezných rán. Bývalá študentka žilinského gymnázia je stále v nemocnici pre odsúdených a obvinených v Trenčíne, no už viackrát sa chcela dostať na slobodu.

Judita si podala žiadosť o prepustenie z väzby, sudkyňa žiadosť zamietla, rozhodovať tak musel druhostupňový súd. "Krajský súd rozhodol o sťažnostiach proti uzneseniu, ktorým bola zamietnutá žiadosť o prepustenie z väzby, sťažnosti boli zamietnuté ako nedôvodné," informuje hovorkyňa krajského súdu Lenka Belavá.

Preventívne opatrenia proti šíreniu koronavírusu prijal aj krajský súd v Žiline a do budovy sa tak dostanú len osoby, ktoré sa zúčastňujú pojednávaní. Od 11 marca je prístup do budovy obmedzený.

"Taktiež sa odporúča sudcom uskutočnenie pojednávaní a iných úkonov okrem vecí, ktoré neznesú odklad, osobitne prihliadať na odročenia zo zdravotných dôvodov," dodala Belavá. 

Judita vypovedala v januári k vražde tri hodiny:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy