Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prokurátor podal obžalobu na starostu Dolného Chotára
Zdielať na

Prokurátor podal obžalobu na starostu Dolného Chotára

Sátorovci si v decembri vypočuli rozsudok

GALANTA / Sudca špecializovaného trestného súdu má od utorka na stole obžalobu zo špecializovanej prokuratúry, ktorá pojednáva o štvorici mužov, blízkych Sátorovmu klanu. Jej hlavou bol starosta Dolného Chotára František Dora. Okrem iného majú mať na svedomí aj 6 vrážd.

Prokurátor podal obžalobu na starostu Dolného Chotára, Františka Doru, jeho syna, Františka mladšieho, starostovho poskoka a ochrankára Ladislava Alföldiho a Rolanda Sz.

"Celkovo išlo o 9 skutkov, ktoré boli spáchané v rokoch 2000 až 2019," uviedla hovorkyňa úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová. Štvorica je obžalovaná okrem iného zo 6 vrážd, jedna z nich bola spáchaná v štádiu prípravy. "Išlo o skutok, ktorý súvisel so snahou vyhnúť sa zaplateniu finančnej pohľadávky," 

Všetky obete mali status takzvaného bieleho koňa a pre obžalovaných sa stali nepohodlnými. Jedna z obetí, Čech, ktorý vedel príliš veľa o daňových podvodoch Dorovcov, skončila pod zemou priamo v Dolnom Chotári. Prokurátor obvinil štvoricu mužov aj z ďalších trestných činov. A to z podpory zločineckej skupiny, podvodu, ako aj z obchodovania a výroby drog.

Ex starosta Dolného Chotára, jeho syn František a Ladislav Alföldi, ktorých zadržala NAKA vlani vo februári, mali ku klanu Sátorovcov zo Žitného ostrova viac než blízko. Vraždy, z ktorých sú obžalovaní si mali objednať práve u nich. Šéf obávaného klanu sa istý čas dokonca ukrýval v tejto dedine na konci sveta a na pozemku starostu staval haciendu aj so svojimi najbližšími ľuďmi – Kádárom, Reiszom a Vlčkom.

O ďalšom konaní rozhodne senát špecializovaného súdu v Pezinku. Obžalovaná štvorica môže byť odsúdená až na doživotie

Súvisiace články

Najčítanejšie správy