Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nepríjemnosti s taxikármi? Takto sa môžete vyhnúť vzniknutým problémom
Zdielať na

Nepríjemnosti s taxikármi? Takto sa môžete vyhnúť vzniknutým problémom

BRATISLAVA / Prednedávnom sme vás informovali o prípade, ktorý sa stal na pražskom Žižkove. Nevidiacu ženu taxikár násilne vyhodil z auta aj s vodiacim psom. Vraj mu prekážali zvieracie chlpy. Vyhnúť sa nepríjemnostiam s taxikármi umožňuje mobilná aplikácia, v ktorej si klienti zadajú presné požiadavky o ich transporte.

"To, čo sa tam udialo bolo podľa mňa úplne cez čiaru, ako by sa to malo riešiť? Samozrejme, každý vodič môže odmietnuť jazdu, alebo odmietnuť odviezť nejakého zákazníka, ale to riešenie nie je ho vyhadzovať - najprv ho slušne požiadať, ak to nejde, zavolať políciu," vyjadril sa spolumajiteľ a zakladateľ taxislužby Martin Baran.

​Konfliktu, ktorý vznikol medzi mužom a nevidiacou ženou, by sa podľa taxikárov, ktorí poskytujú nadštandardné služby, dalo zabrániť výberom určitého servisu ešte pred jazdou. Niektoré taxislužby ponúkajú svojim klientom rôzne vymoženosti.


"V prípade tejto služby je maximálna cena poplatku 1 €. V prípade handicapovaného človeka je už na šoférovi, či to jedno euro mu zaúčtuje alebo nie. To jedno euro sa účtuje kvôli čisteniu, lebo ten taxikár má povinnosť ísť na pumpu a povysávať si to vozidlo, aby ten zákazník po ňom nebol celý od chlpov," vysvetlil Martin Baran.


Medzi ďalšie služby patria aj nefajčiarske priestory vozidla, prípadne možnosť viesť sa v ekologickom aute. "Trebárs podsedák pre dieťa, ktorý potrebujem, alebo väčšie auto, ktoré má 6 plus 1 miest napríklad," povedal technologický novinár Ondrej Macko.


Muž, ktorého taxislužba po incidente vyhodila zo zamestnania, však vopred netušil, že bude viesť ženu aj so zvieraťom, a preto ju odmietol vziať na jej zvolené miesto. Všetci klienti majú preto možnosť ohodnotiť v aplikácii danú jazdu.

"Môžete si vybrať, keď si objednávate taxík, tak chcete takého vodiča, ktorý má 5 bodov z piatich, takže toho najlepšieho, ale bude o niečo drahší. Obyčajne vyhrávajú tie mobilné aplikácie, ktoré takéto možnosti nemajú, takže niekedy nebýva to najlacnejšie aj to najlepšie," vysvetlil Ondrej Macko.

Surový počin taxikára, ktorý z auta vyhodil nevidiacu ženu aj s vodiacim psom, si môžete pozrieť v priloženom VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy