Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Muž, ktorý havaroval pod vplyvom alkoholu, radí ostatným vodičom: Jedna noc v cele stačí, už nikdy viac
Zdielať na

Muž, ktorý havaroval pod vplyvom alkoholu, radí ostatným vodičom: Jedna noc v cele stačí, už nikdy viac

RIMAVSKÁ SOBOTA / Jedna noc v policajnej cele mu stačila. "Dá sa to síce vydržať, no už nikdy viac" – hovorí vodič, ktorý havaroval pod vplyvom alkoholu. Aj ostatným radí, aby si to rozmysleli skôr, než bude neskoro.

38-ročný vodič, ktorý bez problémov prešiel viac ako 20 kilometrov, pred Rimavskou Sobotou, nezvládol prejazd zradnou zákrutou. Mal šťastie, že sa s nikým nezrazil. "Prešiel s vozidlom do protismeru, zišiel do priekopy a následne narazil do svahu," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Petra Kováčiková.

​"Som dostal šmyk, lebo pršalo a niečo ako sneh dačo také napadalo. Veľmi sa šmýkalo. Bola prázdna vozovka, a keď som dostal šmyk, už som nevedel auto dať dorovna," povedal odsúdený vodič. Toto však zrejme nebol jediný dôvod nehody. Pri dychovej skúške policajti zistili, že vodič je pod vplyvom alkoholu.

"Nameraná hodnota u neho predstavovala približne 1,25 promile," uviedla Kováčiková. "Nikdy sa nestalo takéto. Teraz prvýkrát a myslím, že aj posledný krát," dodal vodič. S vodičom sme sa stretli po tom, čo strávil noc v policajnej cele a na súde si vypočul verdikt za jazdu v opitosti.


"Okresný súd v Rimavskej Sobote uznal vinným obvineného z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo mu uložil trest odňatia slobody 4 mesiacov podmienečne, s odkladom výkonu trestu na skúšobnú dobu v trvaní 1 roka," uviedla hovorkyňa KS Banská Bystrica Nina Uhrovičová.


Obvinený Ondrej prijal trest bez námietok. Rozhodnutie je teda právoplatné.Tvrdí, že išlo o zostatkový alkohol, a keby tušil, že nafúka, do auta nesadne. Bol presvedčený o tom, že je triezvy. "V noci som vyrazil z Lučenca okolo štvrtej, a poobede som popíjal šampanské," zhodnotil odsúdený vodič. Podľa rozhodnutia súdu si za volant nesadne najbližšie dva roky.

Hrozivo vyzerajúca nehoda v Košiciach, domiešavač odhodilo do zastávky MHD. Viac sa dozviete vo VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy