Skoro jasno
15°
Bratislava
Nepoučiteľný mladík prepadával bezbranné ženy v Čadci. V minulosti ho už pritom trestali
Zdielať na

Nepoučiteľný mladík prepadával bezbranné ženy v Čadci. V minulosti ho už pritom trestali

ČADCA / Sudkyňa Okresného súdu v Čadci rozhodovala o tom, či pôjde do väzby 18-ročný Ján. Čelí obvineniu za to, že napadol dve ženy. V minulosti ho už odsúdili za podobné útoky, vtedy dostal podmienečný trest.

Keď v sprievode policajnej hliadky prichádzal na súd, vyzeral vyplašený. Keď sedel na chodbe, pôsobil dojmom, akoby ani nevnímal svoje okolie. Mladý muž, ktorý je teraz obvinený za to, že prenasledoval dve ženy. 

"Sa stále ku mne približoval, a potom sa ma snažil napadnúť, chcel ma chytiť za nohy. Nakoľko som začala kričať, tak odišiel," opísala útok napadnutá žena. "Polícia v Čadci eviduje aj iné napadnutie ženy z februára tohto roku," priblížila žilinská hovorkyňa polície Jana Balogová. 

Pritom už v čase, keď mal šestnásť rokov, tento mladík vyčíňal v rôznych častiach mesta. Vtedy postupne surovo zaútočil na sedem ľudí – šesť žien a jedného chlapca. Neštítil sa kopať do svojich obetí, keď ležali na zemi, alebo im skákať po hrudi.

Jano sa teda za mreže dostal znova a, navyše, ešte stále mu plynie podmienka. "Poverený príslušník policajného zboru 18-ročného mladíka obvinil z prečinu výtržníctva, zároveň spracoval návrh na vzatie do väzby," skonštatovala Balogová. "Sudkyňa pre prípravné konanie vyhovela návrhu prokurátora a rozhodla o vzatí obvineného do väzby. Dôvodom je obava z pokračovania v trestnej činnosti," vysvetlila hovorkyňa Krajského súdu Žilina Lenka Belavá. 

Ján proti tomuto rozhodnutiu nepodal sťažnosť, preto je právoplatné. "Som rada, že sa nemusia báť ženy ani deti," skonštatovala napadnutá žena. Policajti teda evidujú, že v minulom období napadol dve ženy. No nevylučujú, že sa ešte prihlásia aj ďalšie. 

Bežná jazda skončila prepadnutím. Muž s nožom v ruke prinútil taxikára k vydaniu peňaženky a auta: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy