Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Reťazová nehoda pri Veľkých Levároch. Zasahovať musel vrtuľník
Zdielať na

Reťazová nehoda pri Veľkých Levároch. Zasahovať musel vrtuľník

VEĽKÉ LEVÁRE / Všetky záchranné zložky zasahovali pri nehode vo Veľkých Levároch. Zrazilo sa tam auto so sanitkou. Asi o hodinu neskôr sa zrazili dve osobné autá s nákladným. Asi kilometer od obce zasahovali aj leteckí záchranári.

V smere od Malaciek do Veľkých Levár došlo v piatok okolo obeda k reťazovej dopravnej nehode. Na mieste zasahoval aj záchranársky vrtuľník. 

​Asi o pol jedenástej pred obedom sa stala nehoda aj vo Veľkých Levároch, kde sa zrazila sanitka s osobným autom. 85-ročný vodič mal vychádzať z vedľajšej cesty, pričom nedal prednosť prichádzajúcej sanitke. Nasledoval tak náraz. Pri nehode sa zranil vodič osobného auta, ktorého záchranári previezli do nemocnice. Podľa informácií Televízie JOJ z miesta nehoda sa mala zraniť aj záchranárka. Dopravu usmerňovali policajti a tvorili sa rozsiahle kolóny. 

Asi o dve hodiny už zasahovali leteckí záchranári avšak na inom mieste, tesne pred Veľkými Levármi. Cesta bola z oboch smerov dočasne uzavretá. 

"Záchranársky vrtuľník z Bratislavy bol dnes na poludnie privolaný k dopravnej nehode, ktorá sa stala pri obci Veľké Leváre. Rýchly a šetrný transport do nemocnice potreboval 44-ročný vodič, do ktorého narazilo nákladné vozidlo. Prítomní pozemní záchranári pacienta, ktorý sa sťažoval na výrazné bolesti chrbtice, ošetrili a odovzdali do starostlivosti leteckých záchranárov. V stabilizovanom stave pri vedomí bol letecky prevezený do Univerzitnej nemocnice Bratislava Ružinov," uviedla hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Zuzana Hapjaková.

Podľa informácií Televízie JOJ z prostredia vyšetrovania bola následkom nehody kolóna, ktorá sa vytvorila v súvislosti s prvou nehodou. Reťazovo sa tam zrazili dve osobné autá s jedným nákladným. "Pri dopravnej nehode boli zranené tri osoby. Jedna žena a dvaja muži. Po ošetrení záchranármi boli transportovaní do nemocníc v Malackách a v Bratislave. Počas prevozu boli pri vedomí a v stabilizovanom stave," informovala hovorkyňa operačného strediska záchranárov Alena Krčová. 

"Bližšie okolnosti a príčiny tejto dopravnej nehody sú v súčasnej dobe v štádiu objasňovania," uviedla policajná hovorkyňa Veronika Slamková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy