Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kysučania zobrali spravodlivosť do vlastných rúk a doplatili na to. Za vydieranie a únos dostali vysoké tresty
Zdielať na

Kysučania zobrali spravodlivosť do vlastných rúk a doplatili na to. Za vydieranie a únos dostali vysoké tresty

ŽILINA / Pred okresného sudcu v Žiline sa naraz postavili šiesti Kysučania, ktorí majú rovnaké priezvisko. V súdnej sieni sa potom dozvedeli, či bude definitívne platný ich trest, na ktorom sa predtým dohodli s prokurátorom. Traja otcovia a ich synovia sa totiž rozhodli, že zoberú spravodlivosť do vlastných rúk.

Členovia rodinného kysuckého klanu si chceli sami urobiť poriadok s mužom, ktorý dlho kradol stavebné stroje z ich firmy. Potom ako vypátrali jeho meno, vylákali ho na miesto, kde prišiel v aute aj so svojim synom. Desaťročný chlapec na vlastné oči videl, ako jeho otca naložili do dodávky a odviezli preč.

​Jozefovi zviazali ruky, okolo krku mu omotali reťaz, bili ho a hlavu mu ponárali do vody. Muža donútili k prísľubu, že všetko, čo ukradol, im vráti. A jeho auto si nechali ako zálohu. "Páchatelia boli odsúdení za obzvlášť závažný zločin vydieračského únosu, ktorého sa dopustili ako organizovaná skupina. Navyše so zbraňou a na chránenej osobe," uviedol prokurátor Marián Ukrop.

"Okresný súd Žilina schválil dohodu o vine a treste uzatvorenú medzi prokurátorom a obvinenými. Všetkým odsúdeným bol uložený trest trest odňatia slobody vo výmere 5 rokov," vyjadrila sa hovorkyňa KS Žilina Lenka Belavá. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy