Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pes v Žiari nad Hronom zaútočil na 6-ročného chlapca. Utrpel mimoriadne vážne zranenia
Zdielať na

Pes v Žiari nad Hronom zaútočil na 6-ročného chlapca. Utrpel mimoriadne vážne zranenia

ŽIAR NAD HRONOM / Nešťastie v Žiari nad Hronom. Belgický ovčiak dohrýzol 6-ročného chlapca. Zviera malo preskočiť cez plot a vrhnúť sa na dieťa, ktoré sa tam hralo. Chlapec utrpel mimoriadne vážne zranenia. V umelom spánku ho leteckí záchranári previezli do nemocnice v Martine.

K incidentu došlo v osade Pod Kortinou v Žiari nad Hronom, 6-ročný Dominik sa neďaleko domova hral, keď ho napadol pes. Belgický ovčiak podľa svedkov preskočil plot areálu, kde jeho majiteľ psy chová. "Vyskočil z brány ten pes a dohrýzol ho," vraví Mária Kaločaiová z občianskej hliadky. 

"Chlapec bol celý dohryzený, doniesla som ho domov a volala som záchranárov," povedala matka chlapca. Rodina s piatimi deťmi býva chatrči v osade, zraneného chlapca našli ležať na zemi v blate, časť oblečenia ležala vedľa neho, zrejme ho pes z neho strhol.

Záchranári poskytli dieťaťu prvú pomoc, jeho stav bol však veľmi vážny, uviedli ho preto do umelého spánku. Záchranársky vrtuľník pristál na ihrisku pri základnej škole a odtiaľ zranené dieťa trasportovali do nemocnice v Martine.

"Môžem potvrdiť zásah záchranárov, ktorých sme vyslali na pomoc k maloletému chlapcovi, údajne ho dohrýzol pes, záchranári ho previezli do nemocnice, keďže ide o dieťa viac info nemôžem poskytnúť," informovala hovorkyňa operačného strediska záchranárov Alena Krčová. 

Do areálu odkiaľ sa pes dostal na voľné priestranstvo prišli mestskí aj štátni policajti. Okolie ohradili páskami. Budú zisťovať, čo sa presne stalo a vypočuť budú musieť svedkov aj majiteľa psa, ktorý na dieťa zaútočil. "Pán dal psa rýchlo do koterca a povedal, že tam bol celý čas, ale to dieťa je celé dohryzené od psa," dodala matka malého chlapca. 

Prípad vyšetruje polícia v Žiari nad Hronom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy