Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mladík zrazil v Šali chodkyňu. Odviezol ju do nemocnice a nehodu sám nahlásil
Zdielať na

Mladík zrazil v Šali chodkyňu. Odviezol ju do nemocnice a nehodu sám nahlásil

Archívna reportáž

ŠALA / Šalianski policajti prijali oznámenie o dopravnej nehode, ktorá sa stala pred križovatkou ulíc SNP a Nemocničná v Šali. Mladík si nevšimol na priechode chodkyňu a zachytil ju spätným zrkadlom. Neváhal však a ženu odviezol do nemocnice, následne nehodu sám nahlásil.

Cez priechod pre chodcov v Šali prechádzala 66-ročná žena, 27-ročný vodič sa pravdepodobne plne nevenoval riadeniu vozidla, nedal prednosť chodkyni na priechode a zachytil ju pravým spätným zrkadlom.

ena spadla a utrpela pritom zranenia hlavy a nohy, z ktorých sa bude liečiť, podľa predbežných vyjadrení lekárov asi 6 týždňov," informovala polícia na svojej stránke. Vodič po nehode zranenú naložil do auta a zaviezol do nemocnice. Až potom incident oznámili polícii, ktorá vec vyšetruje ako prečin ublíženia na zdraví.

Aj keď veríme, že vodič konal v najlepšej viere žene pomôcť čo najskôr, polícia pripomína povinnosti účastníkov dopravnej nehody, a to najmä:

- ohlásiť dopravnú nehodu policajtovi,
- poskytnúť podľa svojich schopností a možností zranenej osobe prvú pomoc a bezodkladne privolať záchrannú zdravotnú službu,
- urobiť potrebné opatrenia na záchranu osoby alebo majetku ohrozeného dopravnou nehodou,
- zotrvať na mieste dopravnej nehody až do príchodu policajta alebo sa na toto miesto bezodkladne vrátiť po poskytnutí alebo privolaní pomoci, alebo po ohlásení dopravnej nehody.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy