Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pri požiari v Dobšinej prišli o život 3 deti, príčinu tragédie vyšetrujú
Zdielať na

Pri požiari v Dobšinej prišli o život 3 deti, príčinu tragédie vyšetrujú

DOBŠINÁ / K obrovskej tragédii došlo dopoludnia v Dobšinej pri Rožňave. Murovanú stavbu tam pohltili plamene, v čase, keď sa v dome nachádzali tri maličké deti. Ich matka, 21-ročná Romana, s nimi ešte donedávna mala žiť v detskom domove. Do podnájmu sa prisťahovali len pred štyrmi mesiacmi. Pri požiari zahynuli všetky tri deti.

Hasiči po príchode na miesto zistili, že požiar zachvátil celú stavbu, pričom sa v nej v tom čase nachádzali tri osoby. Podľa informácií TV JOJ z miesta nešťastia, o život prišli tri deti. Na mieste sú všetky záchranné zložky.

"Požiar sa hasičom podarilo lokalizovať a pokračujú v jeho likvidácií," informovali hasiči. Podľa prvotných zistení polície požiar chatrče si vyžiadal tri životy detí vo veku 1, 2 a 4 roky. "Na mieste udalosti boli nájdené dve deti bez známok života. Tretie dieťa, ktoré na mieste oživovali pracovníci RZP, žiaľ, zomrelo. Matka detí je v rukách zdravotníkov. Udalosť na mieste dokumentuje vyšetrovateľ PZ, ktorý vykonáva prvotné a neodkladné úkony. Bližšie informácie poskytneme neskôr," informovala policajná hovorkyňa Jana Mesárová. 

Príčina požiaru zatiaľ známa nie je. Podľa informácií TV JOJ matka údajne išla pre vodu a deti nechala samé doma. V momente, keď sa vrátila, bol už príbytok v plameňoch. Pomôcť sa snažili aj susedia, hasili požiar vedrami vody. Medzi prvými boli na mieste aj mestskí policajti Dobšiná, ktorí chceli deti vyťahovať von. Pre silné zadymenie a rozsah požiaru to ale nebolo možné, a tak museli počkať na hasičov. 

Dvadsaťjedenročná matka na mieste skolabovala, záchranári ju ošetrili. Pomáhali aj starej mame. Pre požiar vyhlásili mimoriadnu situáciu.

Na mieste je reportérka TV JOJ Martina Molčanová, správu budeme aktualizovať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy