Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Marek, ktorý mal zavraždiť manželku, je vo väzbe. Sudca rozhodoval o jeho osude v nemocničnej izbe
Zdielať na

Marek, ktorý mal zavraždiť manželku, je vo väzbe. Sudca rozhodoval o jeho osude v nemocničnej izbe

BRATISLAVA / Marek (39), ktorý podľa polície v bratislavskom Ružinove zavraždil svoju manželku, je od dnešného rána vo väzbe. O jeho osude rozhodoval sudca priamo v nemocničnej izbe. Policajti ho odvážali v putách.

Marek (39), nenápadný chudý muž pracujúci vo svete reklamy, ktorý mal so svojou manželkou donedávna harmonické manželstvo. No z dosiaľ nezistených príčin sa všetko zmenilo. Marek mal svoju o dva roky mladšiu manželku Petru niekoľkokrát bodnúť a na krku mala aj stopy po škrtení. Potom ju prikryl paplónom a minimálne jednu noc strávil vedľa nej. Keď si uvedomil, čo spravil podrezal si žili. Mareka a jeho manželku mal doma v byte na Gagarinovej ulici nájsť jeho príbuzný, ktorý okamžite privolal záchranné zložky. "Na miesto udalosti sme vyslali posádku RZP, ktorá však žene nedokázala pomôcť. Na mieste ale ošetrili muža, ktorý mal poranené obe predlaktia a previezli ho do jednej z bratislavských nemocníc," uviedla Veronika Martiniaková, hovorkyňa KR PZ Bratislava. 

​Z ružinovskej nemocnice ho po ošetrení nakoniec previezli do nemocnice v bratislavskej Petržalke. Marek mal byť v zlom psychickom stave a lekári ho umiestnili na psychiatrické oddelenie, kde bol pod neustálym policajným dozorom. Podľa informácií TV JOJ mal byť v čase, keď zabil svoju manželku pod vplyvom drog. Polícia túto informáciu oficiálne nepotvrdila. Čakala na znalecké posudky. "Vyšetrovateľ KR PZ v Bratislave na základe zabezpečenej dôkaznej situácie vzniesol obvinenie 39-ročnému Marekovi z Bratislavy z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet pre prokurátora k návrhu na jeho vzatie do vyšetrovacej väzby," informovala Veronika Martiniaková. 

O väzbe súd rozhodovala priamo v nemocnici na Antolskej ulici, kde bol Marek hospitalizovaný. Krátko po desiatej hodine ho policajti v putách odviezli. "Okresný súd Bratislava vzal do väzby obvineného ML, a to z dôvodov takzvanej útekovej preventívnej väzby, to znamená z dôvodnej obavy, že by mohol utiecť a vyhýbať sa trestnému konaniu a taktiež z dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnom čine. Obvinený nepodal sťažnosť proti rozhodnutiu preto je rozhodnutie súdu právoplatné," dodal Pavol Adamčiak, hovorca krajského súdu Bratislava. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy