Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Sudkyňa potvrdila verdikt pre 56-ročného Milana. Ten surovo zaútočil na dvoch kamarátov
Zdielať na

Sudkyňa potvrdila verdikt pre 56-ročného Milana. Ten surovo zaútočil na dvoch kamarátov

ŽILINA / Sudkyňa Okresného súdu v Žiline definitívne potvrdila verdikt v prípade 56-ročného Milana, ktorý predtým uzavrel s prokurátorom dohodu o vine a treste. Tento muž surovo zaútočil na svojich dvoch kamarátov. Najprv, hneď po čine čelil obvineniu za ublíženie na zdraví, no neskôr polícia toto obvinenie zmenila na dvojnásobný pokus o vraždu.

Brutálny incident sa odohral v septembri minulého roka. Milan po ostrej hádke v miestnej časti Žiliny, kde sa radi stretávali bezdomovci, najprv ťažko zranil Gabrielu a potom aj Richarda. "Mohli byť ohrozené životne dôležité funkcie a orgány poškodených, ktoré mohli vyústiť až do bezprostrednej smrti," vraví prokurátor Marián Ukrop. 

Útočil kuchynským nožom a obidvoch bodol do brucha a taktiež ich porezal na krku. "Obvinenému hrozí trest odňatia slobody v trvaní 20 až 25 rokov s poukazom na to, že činu sa dopustil na dvoch osobách," pokračuje Ukrop.  

Milan napokon vyzeral byť spokojný s trestom, ktorý si odsedí. A to pätnásť rokov, na ktorých sa dohodol s prokurátorom. Ich dohodu schválila aj žilinská okresná sudkyňa.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy