Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pred pár rokmi ženu škrtil, teraz povedal, že jej hlavu odreže. Muž sa pred súdom priznal, no za mreže nepôjde
Zdielať na

Pred pár rokmi ženu škrtil, teraz povedal, že jej hlavu odreže. Muž sa pred súdom priznal, no za mreže nepôjde

MEDZILABORCE / Pred pár rokmi to skončilo škrtením, teraz žene povedal, že jej odreže hlavu. A na súde to nepoprel. Urobil vyhlásenie o vine. Hoci zákon pripúšťa až trojročný trest odňatia slobody, tento agresor za mreže nepôjde.

Muž mal podľa polície svojej bývalej manželke povedať, že jej odreže hlavu. Tým to ale neskončilo. Jej priateľovi sa vyhrážal podpálením auta. "Vyhrážky muža vzbudili u oboch dôvodnú obavu o ich život, zdravie a majetok," uviedla Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov. 

Na súd ho priviezla eskorta. Polícia ho viní z trestného činu nebezpečného vyhrážania. Pre obavu, že by v trestnej činnosti mohol pokračovať, bol od novembra za mrežami vyšetrovacej väzby. Poškodená žena ho napriek agresívnym slovám za mrežami vidieť nechce. On sám svoje konanie nekomentoval.

Obvinený urobil vyhlásenie o vine. Súd teda rozhodoval iba o výške trestu. Mužovi priťažilo, že za nebezpečné vyhrážanie už bol raz právoplatne odsúdený. Aj vtedy išlo o konanie voči jeho vtedy ešte manželke. "Päsťami do tváre a škrtil ma. Že to nerozchodím a živá z bytu neodídem," vyjadrila sa Mária, poškodená. 

Aj pri tomto poslednom skutku ho sudca uznal za vinného. "Za čo mu bol uložený trest odňatia slobody v trvaní 18 mesiacov s podmienečným odkladom výkonu uloženého trestu a určenou skúšobnou dobou," informovala Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. 

Súd zároveň vydal príkaz na prepustenie obvineného. V krátkom čase sa teda dostane na slobodu. "Súd zároveň uložil obžalovanému obmedzenie spočívajúce v zákaze požívania alkoholických nápojov," dodala Ivana Petrufová.

Rozsudok okresného súdu je právoplatný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy