Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
NAKA predvolala aktéra uniknutých videí s exprezidentom Kiskom, Šuligu predvolali na výsluch
Zdielať na

NAKA predvolala aktéra uniknutých videí s exprezidentom Kiskom, Šuligu predvolali na výsluch

POPRAD / Hlavný aktér troch videí, ktoré majú diskreditovať Andreja Kisku, vypovedal v stredu na polícii v Poprade. Svedectvo podal vyšetrovateľke NAKA v budove popradského policajného riaditeľstva. Informácie priamo z miesto priniesla reportérka TV JOJ Mária Pavlíková.

Niekoľko dní po zverejnení videí sa na výsluch na popradské policajné oddelenie dostavil už aj Michal Šuliga. Diskreditačné videá proti bývalému prezidentovi rozposlal doposiaľ neznámy odosielateľ na adresy slovenských médií.

Podobne ako prvé video, aj druhé video zachytáva rozhovory medzi Kiskom a jeho bývalým obchodným partnerom Michalom Šuligom. Na výsluch bol predvolaný na deviatu hodinu, prišiel ale trochu neskôr. Budovu polície opustil po približne hodinovom výsluchu.

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu ohovárania. Podľa stanoviska Narodnej kriminálnej agentúry, zverejnené videá budú predmetom znaleckého skúmania, ktorým sa bude okrem iného zisťovať, kto ich zverejnil. Doposiaľ nikoho neobvinili. "Kým sa neukončí vyšetrovanie, nebudem sa k vyšetrovaniu vyjadrovať," reagoval Šuliga.  

Kiska už na NAKA vypovedať bol: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy