Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pes ošetroval zranenia svojho pána. Po niekoľkých dňoch ho našiel sused
Zdielať na

Pes ošetroval zranenia svojho pána. Po niekoľkých dňoch ho našiel sused

KOŠICE / Dva dni sa neozýval, a tak ho išiel navštíviť sused. Keď vošiel dnu a uvidel jeho nohy, kontaktoval záchranku. Slavomíra museli pre neprístupný terén z chatky vyniesť hasiči na štvorkolke. Za to, že nedopadol horšie, môže vďačiť svojmu psovi.

71-ročný Slavomír býval v chatke so svojim psom asi 2 kilometre od hlavnej cesty v Čermeli. Sused, ktorý ho prišiel skontrolovať a uvidel poranené nohy, okamžite zavolal záchranku.

Na pomoc do neprístupného terénu boli privolaní aj hasiči so štvorkolkou. Spolu so záchranármi muža priviezli asi po 45 minútach dole.

Muž dlhodobo trpel na omrzliny a tkanivo na nohách mu úplne odumrelo. Podľa informácií TV JOJ mu chýbalo viacero prstov. "Toto je stav, ktorý je dlhodobo zanedbaný, nebol ošetrený a ako sám pacient uviedol, že omrzliny mal teda pred niekoľkými rokmi. Momentálne poranenia sú následkom práve týchto niekoľkoročných omrzlín," uviedla hovorkyňa nemocnice Ivana Vaňěková. 

Na prvý pohľad sa zdalo, že pes, ktorý s ním býval, mužovi ublížil, no nebolo to tak. Vďaka tomu, že mu rany oblizoval, zabránil infekcii. "Nie je vylúčené, že mu do určitej miery možno aj pomohol," dodala Vaňěková.

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Polícia vec prešetrila a poskytla súčinnosť počas prevozu pacienta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy